14.2.2023 15:23

«Όταν έχουμε ανάγκη για αίμα το λέμε στο Νοσοκομείο και όχι στο Facebook»- Βίντεο

Την ικανότητα του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χίου να καλύψει τις ανάγκες για αίμα, όποτε κι αν αυτές προκύψουν, μετέφεραν σε δηλώσεις τους οι Α. Σωτηρίου και Η. Δημητρακοπούλου, στον απόηχο των δημοσίων εκκλήσεων για αίμα, κυρίως μέσω Facebook.

Τόσο η προϊσταμένη της αιμοδοσίας όσο και η γιατρός αιμοδοσίας, αντίστοιχα, επεσήμαναν ότι όσοι συμπολίτες μας χρειάζονται αίμα θα πρέπει να στρέφονται πρωταρχικά στον σταθμό αιμοδοσίας του Νοσοκομείου της Χίου, αφού – εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων- μπορεί να καλύψει τις ανάγκες για φιάλες αίματος.

Μάλιστα το Νοσοκομείο της Χίου, επεσήμανε η κα. Σωτηρίου, έχει τόση επάρκεια για αίμα ώστε να στέλνει αίματα σε Αθήνα, Μυτιλήνη και Λήμνο.

Όπως ανέφεραν και οι δύο, εάν πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση, όπως σπάνια ομάδα αίματος, τότε το ίδιο το Νοσοκομείο θα συστήσει στο συγγενικό περιβάλλον τη δημόσια έκκληση, ώστε να βρεθεί αίμα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ