26.2.2024 12:37

"Όλοι οι συνταξιούχοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Βουνακίου"

Ανακοίνωση του Σωματείου Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου

Είμαστε ξανά στο δρόμο τoυ αγώνα. Διεκδικούμε όλα τα αιτήματά μας, όσα μας στέρησαν με τη βία, οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, ότι με την δουλειά μας πληρώσαμε και δεν χρωστάμε σε κανέναν.

Η ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Η ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Με αυτό το σύνθημα που βροντοφωνάξαμε πριν ένα χρόνο, στο έγκλημα των Τεμπών στις 28 Φλεβάρη 2023,συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων, που δίνουν τη μάχη για καλύτερους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, των φοιτητών που αγωνίζονται για τις σπουδές τους, για δημόσια και δωρεάν παιδεία, ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, με τους χιλιάδες αγρότες που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους.

-φτάνει πια με την ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, τις καθημερινές ανατιμήσεις στα σούπερ-μάρκετ που ροκανίζουν τις πενιχρές, κουτσουρεμένες συντάξεις, που καλύπτουν 15-20 ημέρες.

-Την ίδια ώρα που τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων των σούπερ μάρκετ ξεπέρασαν τα 11 δις ευρώ το 2023, το ίδιο και οι τράπεζες και οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες. Ενώ εμείς πληρώνουμε δυσβάσταχτη φορολογία εφοπλιστές και επενδυτές έχουν «νόμιμες φοροαπαλλαγές».

Πρέπει να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα, ότι δεν θα ανεχτούμε άλλο την υποβάθμιση στις ζωές μας με την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στην υγεία, με τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, τις αυξανόμενες τιμές στην συμμετοχή στα φάρμακα, τις μακροχρόνιες αναμονές για ένα ραντεβού στα νοσοκομεία, τη νέα εξαγγελία για το νέο χαράτσι για κάθε παραπεμπτικό για εργαστηριακές ή απεικονιστικές εξετάσεις.

Τα λαϊκά νοικοκυριά νοιώθουμε την θηλιά να σφίγγει ολοένα στο λαιμό μας προκαλώντας μας ασφυξία. Την ίδια στιγμή που δίνονται τεράστια ποσά για νατοϊκές δαπάνες (στέλνουν το ΥΔΡΑ στην ερυθρά θάλασσα),βγάζουν στον πλειστηριασμό σπίτια λαϊκών οικογενειών για να τα δώσουν στα κοράκια των funds.

Τέλος απαιτούμε να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού που εδώ και 4 μήνες υφίσταται από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ .Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Απαιτούμε να ζήσουμε με τις συντάξεις που πληρώσαμε και όχι με ψίχουλα κοροϊδίας που μας αφήσατε.

Αυξήσεις τώρα σε όλες τις συντάξεις, επιστροφές των δώρων και των αναδρομικών.

Να καταργηθεί η αντεργατική-αντιλαϊκή-αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία.

Δημόσιο δωρεάν καθολικό σύστημα υγείας με χρηματοδότηση από το κράτος.

Πλήρη δωρεάν απρόσκοπτη κρατική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία.

Μαζικές προσλήψεις και κάλυψη των αναγκών στα δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας.

Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό. Καμία ιδιωτικοποίηση –εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Στελεχωμένα αγροτικά ιατρεία στα χωριά.

Δημόσιο δωρεάν πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι.

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 28 του ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 11.00 π.μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ