20.7.2021 15:28

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου πηγαίνει στο διάστημα: Δείτε live

Για τις 4 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, είναι προγραμματισμένη η εκτόξευση του πυραύλου της Blue Origin, New Shepard, ο οποίος θα μεταφέρει τον γηραιότερο και τον νεότερο άνθρωπο που έχουν ταξιδέψει ποτέ στο διάστημα, μαζί με τον ιδρυτή της εταιρείας και πλουσιότερο άνθρωπο στη γη, Τζεφ Μπέζος. 

Ανάμεσα στους επιβάτες της πτήσης, που θα διαρκέσει συνολικά 11 λεπτά, είναι η 82χρονη πρωτοπόρος της αεροδιαστημικής, Γουάλι Φανκ και ο 18χρονος Ολλανδός φοιτητής φυσικής, Όλιβερ Ντέμεν. Με την πτήση θα ταξιδέψει επίσης ο αδερφός του Μπέζος, Μαρκ. 

Ο Τζεφ Μπέζος δήλωνε χθες ενθουσιασμένος και περίεργος, αλλά όχι πολύ αγχωμένος για το ταξίδι αυτό. 

Οι επιβάτες του New Shepard αναμένεται να πετάξουν από μια περιοχή στην έρημο του δυτικού Τέξας σε ένα ταξίδι 11 λεπτών έως το χείλος του διαστήματος. Η πτήση αυτή αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο στην καθιέρωση της βιομηχανίας του διαστημικού τουρισμού.

«Έχουμε εκπαιδευτεί. Το όχημα είναι έτοιμο. Το πλήρωμα είναι έτοιμο. Η ομάδα είναι φανταστική», τόνισε χθες ο Μπέζος μιλώντας στο CBS. «Νιώθουμε πολύ καλά με αυτό».

Η πτήση πραγματοποιείται 9 ημέρες αφότου ο ανταγωνιστής δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Μπράνσον ταξίδεψε με το σκάφος της εταιρείας του Virgin Galactic. Ο Τζεφ Μπέζος θέλησε να υποβαθμίσει οποιονδήποτε ανταγωνισμό με τον Μπράνσον.

«Υπάρχει ένας άνθρωπος που ήταν ο πρώτος που ταξίδεψε στο διάστημα. Το όνομά του ήταν Γιούρι Γκαγκάριν. Και αυτό συνέβη πριν από πολύ καιρό», σημείωσε ο Μπέζος σε συνέντευξή του στην εκπομπή Today του NBC.

«Νομίζω θα είμαι ο 570ος ή κάτι τέτοιο. Εκεί θα βρισκόμαστε στον κατάλογο αυτόν. Επομένως, δεν πρόκειται για μια αναμέτρηση. Πρόκειται για το χτίσιμο ενός δρόμου προς το διάστημα, προκειμένου οι μελλοντικές γενιές να μπορέσουν να κάνουν απίστευτα πράγματα στο διάστημα», τόνισε ο Μπέζος.

Πηγή: moneyreview.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ