1.3.2021 16:28

Α. Ευαγγελινός: Μέτρα προστασίας και ψυχραιμία σε γονείς και μαθητές

Συνολικά τέσσερα κρούσματα μετρά, με την σειρά της η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εκ των οποίων το ένα εντοπίζεται στην Α’ Τάξη του Μουσικού Σχολείου, ένα στην Α’ Τάξη του Γυμνασίου Καλλιμασιάς και δυο στο ΓΕΛ Βροντάδου. Στο ΓΕΛ Βροντάδου εντοπίζονται δυο κρούσματα: ένα στην Α’ Λυκείου και το άλλο στην Γ’ Λυκείου.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Α. Ευαγγελινός ο οποίος δήλωσε ότι έχει προβλεφθεί η αναστολή λειτουργίας στην Α’ Τάξη του Μουσικού Σχολείου και στην Α’ Γυμνασίου της Καλλιμασιάς.

Παραμένει η ιχνηλάτηση στο ΓΕΛ Βροντάδου όπου αναμένεται η αναστολή λειτουργίας των τμημάτων όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα.

Σχετικά με το αίτημα της Ένωσης Γονέων να διενεργούνται «rapid test» σε σχολεία ο κ. Ευαγγελινός απάντησε ότι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεν μπορεί να πάει στα σχολεία καθώς βρίσκεται καθημερινά στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι ήταν άμεση η αντίδραση των αρμόδιων φορέων καθώς πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις και επιπλέον «rapid test» από ιδιώτες γιατρούς.

Απαντώντας σε γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία όπου εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα ο κ. Ευαγγελινός ανέφερε:

«Καταλαβαίνω τον φόβο αλλά πιστεύω ότι δεν πρέπει να παρακινούμε να μην πηγαίνουν τα παιδιά στα σχολεία όταν είναι ανοιχτά. Εμείς κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να παραμείνουν ανοιχτά».

Τέλος μόνη λύση αποτελεί να συνεχίσει η σχολική ζωή και οι γονείς να συνεχίζουν να τηρούν όλα τα μέτρα πρόληψης Covid-19.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ