5.3.2014 12:32

Ντροπή τους!!!!!!

ΈΣΤΕΙΛΑΝ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΜΑΝΗ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ

Όπως ανακοινώθηκε εδώ και ήμερες και το πληροφορήθηκε το σύμπαν, σήμερα Τετάρτη 5 Μαρτίου από τις 9:30 π.μ. έως τις 12:00  επισκέφτηκε τα Κουρούνια ιατρικό υγειονομικό κλιμάκιο της 96 ΑΔΤΕ , προκειμένου να παράσχει υγειονομική υποστήριξη στους κατοίκους της Αμανής.
Τους  γιατρούς του στρατού, όταν έφθασαν  στο Αγροτικό Ιατρείο Κουρουνίων, …υποδέχτηκαν κάτοικοι της περιοχής  με τα βιβλιάρια υγείας στο χέρι.  Ηλικιωμένοι οι περισσότεροι  με χρόνιες παθήσεις, κυρίως γι αυτό περίμεναν το κλιμάκιο: για να τους γράψει τα απαραίτητα για την υγεία τους φάρμακα, η συνταγογράφηση των οποίων, εδώ και μήνες που η περιοχή βρίσκεται χωρίς γιατρό, καταντάει  απαγορευτική.
Μάλιστα, όπως πληροφορήθηκα,  η κ. Ιωάννα Κοτσάτου, ως  εργαζόμενη στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»  φρόντισε τις προηγούμενες ημέρες και συγκέντρωσε τα βιβλιάρια όλων όσων αδυνατούσαν λόγω προβλημάτων υγείας να πάνε οι ίδιοι στο ιατρείο, τόσο από τα Κουρούνια όσο και από τα γύρω χωριά.
Ο ποία απογοήτευση όμως! Οι γιατροί που επισκέφτηκαν την  παραμελημένη και αδικημένη Αμανή δεν έφεραν μαζί τους και τους απαραίτητους κωδικούς για να συνταγογραφήσουν…
Όπως δε εξήγησαν στους απορημένους και απογοητευμένους ανθρώπους, συζήτησαν με το νοσοκομείο για το θέμα της συνταγογράφησης, αλλά η απάντηση που πήραν ήταν, να πάει το κλιμάκιο του στρατού  να εξετάσει τους ασθενείς και θα στείλει  μετά το νοσοκομείο ιατρό για να γράψει φάρμακα.
Επειδή  δεν κατεβήκαμε από τον ουρανό, δεν είναι καθόλου δύσκολο να συμπεράνουμε  πως το τελευταία  πράγμα που ενδιέφερε εκείνους που οργάνωσαν αυτή τη «φιέστα» ήταν  η ουσιαστική προσφορά….
Όσο για τους κατοίκους της Αμανής. Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια! Κατάπιαν άλλη μια κοροϊδία!
«Είναι για φτύσιμο να τους πεις», είναι τα λόγια συντοπιτών μου και δεν έχω σκοπό να τα…καταπιώ. Τους τα μεταφέρω στο ακέραιο!

Υ.Γ. Για την ιστορία: Η όλη υγειονομική υποστήριξη ήταν η πίεση που πήρε η κ. Κοτσάτου σε δυο συγχωριανούς. Κάτι που το κάνει καθημερινά και χωρίς την…άδεια του στρατού.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ