19.10.2016 18:16

Ντρίπλα Δημάρχου για τις απαλλοτριώσεις του Περιφερειακού

ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ Η ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΔΕΝ ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ 4ου ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Αιφνιδίασε ιδιοκτήτες και τους λοιπούς πολίτες που βρέθηκαν στο Εφετείο, η επιλογή της δημοτικής αρχής να ζητήσει αναβολή στην εκδίκηση της υπόθεσης που αφορούσε τον καθορισμό των οριστικών τιμών για τις απαλλοτριώσεις των θιγόμενων ιδιοκτησιών στο τέταρτο τμήμα του Περιφερειακού Δρόμου της Χίου.

Ενώ τα χρονικά περιθώρια δείχνουν να στενεύουν επικίνδυνα για την απρόσκοπτη εκτέλεση και ολοκλήρωση του έργου, που αποτελεί διακαή πόθο της δημοτικής αρχής αφού έχει συνδέσει την ολοκλήρωση του Περιφερειακού δρόμου της πόλης με την εφαρμογή σειράς μέτρων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, όπως υποστηρίζει με δηλώσεις της, τη Δευτέρα η Νομική Σύμβουλος του Δήμου, ζήτησε ξανά αναβολή, όπως είχε πράξει και τον προηγούμενο Μάιο στην ίδια υπόθεση.

Τα ερωτηματικά

Η επιλογή και η στρατηγική αυτή γεννά ερωτηματικά γιατί ενώ έχουν ήδη εξασφαλιστεί οι πιστώσεις για την εξόφληση των δικαιούχων είναι ακατανόητο το πώς επιλέγεται η συγκεκριμένη διαδικασία από τον κ.Βουρνού, χωρίς επί της ουσίας να υπάρχει κανένα οικονομικό όφελος για τον Δήμο.

Παράλληλα όμως δημιουργεί και δεύτερες σκέψεις στους δημότες, αν κινητήριος δύναμη πίσω από όλα αυτά και από την έλλειψη διάθεσης συμμετοχής σε μια εκ νέου συζήτηση και συνεννόηση με τους θιγόμενους υπάρχουν άλλα κίνητρα, προσωπικά, ή διάθεση ρεβανσιστικής συμπεριφοράς. Μάλιστα το τελευταίο για κάποιους επιβεβαιώθηκε από τα συγχαρητήρια του Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου προς τη νομική σύμβουλο, αμέσως μετά το πέρας της επίτευξης της αναβολής.

Προβληματισμός στους ιδιοκτήτες

Ως αντίποινο εισέπραξαν τον τελευταίο δικονομικό ελιγμό, οι ιδιοκτήτες ακινήτων με την πλειοψηφία τους να δηλώνει στον "π" την πρόθεση τους να εξαντλήσουν κάθε νόμιμη διαδικασία ώστε να μην ξεσπιτωθούν χωρίς αιτία. Όποια κι αν ήταν η αιτία το αποτέλεσμα μάλλον είναι το αντίθετο από το επιδιωκόμενο σε ότι αφορά στην εξασφάλιση της υλοποίησης του έργου, αφού θα οδηγήσει τους ιδιοκτήτες σε χρήση όλων των νομικών μέσων για την προστασία τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για το έργο.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ