11.4.2013 17:47

Νομοθετική ρύθμιση για τα επιδόματα, έφεραν οι κινητοποιήσεις των ΑμεΑ

Νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να μην μένουν χωρίς προνοιακό επίδομα τα άτομα με αναπηρία μέχρι να εξεταστούν από τις επιτροπές των ΚΕΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα ο Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στην «Ειδική Συνάντηση Επιστημονικού, Κοινωνικού και Πολιτικού Διαλόγου για την Αξιολόγηση και Πιστοποίηση της Αναπηρίας από τις Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ».

Σύμφωνα με τον κ. Υφυπουργό πρόκειται για μια μικρή ανακούφιση που αντιμετωπίζει τη μη ολοκληρωμένη προηγούμενη ρύθμιση, βάσει της οποίας προβλέπεται εξαμηνιαία παράταση της καταβολής σύνταξης σε περιπτώσεις βαριάς αναπηρίας για το χρονικό διάστημα αναμονής μέχρι την εξέταση, αλλά δεν  συμπεριελάμβανε το προνοιακό επίδομα.

Σε ό,τι αφορά την επιτροπή ΚΕΠΑ της Χίου, η οποία λόγω της μη παρουσίας 2 γιατρών δεν συγκροτήθηκε, οι αναβληθείσες συνεδριάσεις της 10ης και 11ης Απριλίου θα πραγματοποιηθούν στις 18 και 19 Απριλίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ