28.7.2016 15:44

Νηστικοί και άυπνοι για να σβήσουν τη φωτιά!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Νηστικοί και άυπνοι έφτασαν από την Αθήνα στη Χίο και αμέσως ρίχτηκαν στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς οι πυροσβέστες, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών.

Στην επιστολή της προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια της μετάβασης των πυροσβεστών, για κατάσβεση πυρκαγιάς στη Χίο, με πλοίο της γραμμής, ενώ παραχωρήθηκε καμπίνα και διατροφή για τους οδηγούς, δεν υπήρξε ανάλογη μέριμνα για τους υπόλοιπους πυροσβέστες. Έτσι οι περισσότεροι, μετά από πολύωρο ταξίδι, έμειναν νηστικοί και άυπνοι και καταπονήθηκαν σε μεγάλο βαθμό, πριν ακόμα εμπλακούν στο συμβάν. Στη συνέχεια, με την άφιξη στο νησί, αρκετοί ξεκίνησαν αμέσως εργασία χωρίς να ξεκουραστούν καθόλου ενώ το αποκορύφωμα ήρθε λίγες ώρες αργότερα όταν ειδοποιήθηκαν ότι δεν έχει γίνει κράτηση σε κατάλυμα για να ξεκουραστούν.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση καταλήγει ζητώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίες για τους πυροσβέστες καθώς μέριμνα για τη σωστή σίτιση και ξεκούρασή τους κατά τη διάρκεια συμβάντων όπως αυτό της Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ