Κοινωνία

22/6/16 10:07

τελ. ενημ.: 22/6/16 17:39

Μπόνους 400 ευρώ στους αγροτικούς γιατρούς

ΘΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΜΑΝΗ ΨΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΡΑ

 

Ένα παράθυρο στο φως για την πλήρωση των θέσεων στα αγροτικά ιατρεία της Αμανής των Ψαρών και των Οινουσσών, ανοίγει με την απόφαση του υπουργείου Υγείας να επιδοτήσει τις θέσεις αυτές με 400 ευρώ κάθε μήνα.

Μετά από πολύ κόπο, διαμαρτυρίες και ενέργειες των τοπικών κοινωνιών κι ύστερα από συνεργασία του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποφασίστηκε τα αγροτικά ιατρεία, μεταξύ των οποίων των Ψαρών, των Οινουσσών, της Βολισσού, των Καμπιών, της Παρπαριάς, των Κουρουνιών και των φυλακών, να επιδοτούνται με 400 ευρώ κάθε μήνα ως κίνητρο για να στελεχωθούν από γιατρούς.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου του βουλευτή Χίου, "Το γεγονός αυτό αναμένεται να ανακουφίσει τους κατοίκους της Αμανής, των Ψαρών και των Οινουσσών. Τα κενά αγροτικά ιατρεία θα προκηρυχτούν άμεσα με τα νέα κίνητρα. Διευκρινίζεται ότι το ποσό των 400 ευρώ θα ενσωματώνεται στο μισθό των αγροτικών ιατρών και θα είναι ανεξάρτητο από άλλα κίνητρα που μπορεί να παρέχονται (π.χ. από την Περιφέρεια)".

 

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση