1.3.2017 12:43

Μητρόπολη Χίου: «Αυθεντικός ιερέας ο π. Πλάτων Γκιάλης»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΚΟΦΙΝΑ

Το εγκώμιο του αείμνηστου πρωτοπρεσβυτέρου Πλάτωνα Γκιάλη ο οποίος στις 07:30 το πρωί εντοπίστηκε νεκρός στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ, κατά τη διαδικασία παρασκευής των συσσιτίων της χιακής εκκλησίας, πλέκει με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Χίου Ψαρών και Οινουσσών.

Όπως αναφέρει σε αυτή, ο ιερέας διακρίνονταν για την αυθεντικότητα και την ολοκάρδια διάθεση διακονίας του προς κάθε άνθρωπο, την οποία εκδήλωνε πρωτοστατώντας στην τέλεση των καθηκόντων που του ανέθετε ο Μητροπολίτης Χίου.

Γι’ αυτούς του λόγους ο Μητροπολίτης Μάρκος του απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου κατά την ημέρα του Μνημοσύνη του μακαριστού Μητροπολίτη Χίου Χρυσοστόμου Γιαλούρη, ο οποίος τον χειροτόνησε καθώς και τον Σταυρό του Αγίου Ισιδώρου κατά την γιορτή του Αγίου Ματθαίου.

Ο αείμνηστος π. Πλάτων Γκιάλης ήταν γιος ιερέα και οικογενειάρχης. Είχε λάβει το όνομα του Ιερομάρτυρα και Εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Χίου Πλάτωνα Φραγκιάδη και χειροτονήθηκε κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στις 10 Απριλίου 1971 στην σκοτεινή φυλακή του Κάστρου.

Διακόνησε ως Διάκονος στους Ι.Ν. Αγίου Προδρόμου και Αγίου Ιωάννη Θεολόγου της πόλης της Χίου και ως Πρεσβύτερος στους Ι.Ν. Αγίου Μάμαντος Αφροδισίων, Ταξιαρχών Νενητουρίων, Αγίου Γεωργίου Πιτυούς, Αναλήψεως Σωτήρος Χριστού Βουνού και στον Άγιο Ματθαίο Κοφινά.

«Ὁ Θεός ἐκάλεσε τόν συνεπῆ εἰς τάς ἐντολάς Του αὐτόν Λευίτην τήν ὥρα τῆς διακονίας τῶν γευμάτων ἀγάπης τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως.

Ἡ Ἐξόδιος Ἀκολουθία θά τελεσθῇ Ἀρχιερατικῶς αὔριον Πέμπτην 2αν Μαρτίου 2017 καί ὥραν 16.00΄ εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Ματθαίου Κοφινᾶ πόλεως Χίου», καταλήγει σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ