9.7.2013 13:32

Μισά και μισοκοπημένα (ΦΩΤΟ)

ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Τα κωμικοτραγικά συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς στο «Σκυλίτσειο». Πρωταγωνιστικό ρόλο αυτή τη φορά έχουν τα χειρουργία με το προσωπικό του νοσοκομείου να προσπαθεί να στήσει όπως τα lego τα μηχανήματα τα οποία δε γνωρίζει να χρησιμοποιεί αφού η ανάδοχος εταιρεία δε μας έκανε την τιμή να εμφανιστεί, να τα στήσει και να τους εκπαιδεύσει στη χρήση τους.

Η μεταφορά του χειρουργείου στον πρώτο όροφο της νέας πτέρυγας, δίπλα στη χειρουργική κλινική, άρχισε με προβλήματα την Παρασκευή και ολοκληρώνεται σε μια - δύο μέρες. Στις νέες εγκαταστάσεις μεταφέρθηκαν ακόμη το αναισθησιολογικό και η αποστείρωση.

Οι αίθουσες

Σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους ασθενείς τρεις αίθουσες. Μια γενικών χειρουργείων, μια ορθοπεδική, μια έκτακτων μικρών επεμβάσεων και δύο ενδοσκοπήσεων, όπου θα γίνονται οι γαστροσκοπήσεις, οι κυστεοσκοπήσεις και οι αρθροσκοπήσεις.

Τα προβλήματα

Το προσωπικό δούλεψε και το Σαββατοκύριακο για να ετοιμαστούν οι εγκαταστάσεις όσο το δυνατόν συντομότερα, όλοι τονίζουν ότι στεγάζονται επιτέλους σε σύγχρονες εγκαταστάσεις με άριστα μηχανήματα, αλλά για να δουλέψει σωστά η πτέρυγα έπρεπε να έχουν λυθεί ήδη τρία πολύ σημαντικά προβλήματα.

Πρώτον θα έπρεπε να έχουν καλυφθεί οι σημαντικές ελλείψεις επιστημονικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Δεύτερον τα χειρουργεία θα έπρεπε να είναι έτοιμα και το προσωπικό να τα παραλάβει και να λειτουργήσει χωρίς ελλείψεις και προβλήματα. Θα έπρεπε να έχουν στηθεί και συναρμολογηθεί ήδη τα μηχανήματα από τεχνικούς της αναδόχου εταιρίας, κάτι που δεν έχει γίνει, με αποτέλεσμα να προσπαθούν να τα συναρμολογήσουν και να τα κάνουν λειτουργικά η Τεχνική Υπηρεσία και οι νοσηλευτές του χειρουργείου με τις περιορισμένες γνώσεις που έχουν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καταστάσεις που δυσκολεύουν το έργο και καθυστερούν την έναρξη της λειτουργίας τους.

Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν έχουν εκπαιδευθεί στη χρήση τους, οπότε συμβαίνει το ιλαροτραγικό φαινόμενο να έχουν σύγχρονο ιατροτεχνικό εξοπλισμό, αλλά να μην μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν!

Προς το παρόν για να γίνουν τα απαραίτητα χειρουργεία μέχρι να λυθεί το πρόβλημα το προσωπικό πρέπει να επιλέξει μεταξύ δύο λύσεων. Η πρώτη και πιθανότερη είναι να μεταφέρει στις νέες εγκαταστάσεις τα παλιά μηχανήματα, και η δεύτερη να εξακολουθήσει να χειρουργεί στον παλιό χώρο για όσο διάστημα χρειαστεί ακόμη.

Η εταιρία έχει υποσχεθεί ότι μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα στείλει το εκπαιδευτικό κλιμάκιο, αλλά οι υπεύθυνοι του τομέα διατηρούν κάποιες επιφυλάξεις για την ανταπόκριση της.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ