16.3.2022 17:59

Μια «Κιβωτός» για την Ουκρανία

Η Κιβωτός του Κόσμου, ανοίγει την αγκαλιά της και φιλοξενεί παιδιά και οικογένειες από την Ουκρανία

Η Κιβωτός του Κόσμου, ως πραγματική Κιβωτός σωτηρίας μέσα στην τρικυμία του πολέμου, σκύβει πάνω από τις εμπερίστατες οικογένειες και τα παιδιά της Ουκρανίας για να προσφέρει στέγη, ασφάλεια και θαλπωρή σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας.

Η Κιβωτός του Κόσμου η οποία το 2015 φιλοξένησε 50 ορφανά παιδιά από την Μαριούπολη της Ουκρανίας και το 2016 φιλοξένησε περισσότερα από 200 ανήλικα και ασυνόδευτα προσφυγόπουλα του πολέμου της Συρίας, ανοίγει και πάλι την αγκαλιά της στα παιδιά και τις οικογένειες από την Ουκρανία.

Ως Οργανισμός Μέριμνας και Προστασίας για παιδιά και οικογένειες και παρακολουθώντας τις τραγικές εξελίξεις του πολέμου και τις συνέπειές του στις ζωές των συνανθρώπων μας, αναλαμβάνει δράση και προσφέρει την έμπρακτη στήριξη και αγάπη της στα παιδιά (ασυνόδευτα / ορφανά) και στις οικογένειες που τόσο βίαια εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Το πρόγραμμα στήριξης των οικογενειών και των ασυνόδευτων παιδιών, το οποίο ξεκίνησε ήδη στην Αθήνα και σύντομα θα ξεκινήσει σε Χίο, Βόλο, Πωγωνιανή και Χαλκίδα, περιλαμβάνει:


•Φιλοξενία

•Καθημερινή σίτιση

•Κάλυψη σε ένδυση/ παιχνίδια

•Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

•Ψυχολογική υποστήριξη

•Εκπαιδευτικά/ παιδαγωγικά προγράμματα/δραστηριότητες

•Καλύψεις μετακινήσεων

•Οικονομικά επιδόματα.


Η Κιβωτός του Κόσμου, ανοίγει την αγκαλιά της στα παιδιά και οικογένειες του πολέμου της Ουκρανία.
Η Κιβωτός του Κόσμου, καλεί όλους, να σταθούν αλληλέγγυοι και να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, προκειμένου να καλυφθούν οι καθημερινές ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών που θα φιλοξενηθούν.


Τρόποι στήριξής:
1 Κλήση ή SMS «Ουκρανία» στο 19828

2 Καταθέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς και στο paypal με υποσημείωση «Ουκρανία» https://www.kivotostoukosmou.org/el/ipostirikse-mas

3 Συγκέντρωση δωροεπιταγών από σουπερμάρκετ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ