19.5.2016 10:12

Το μεταναστευτικό «έφαγε» τον Ανδρέα

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΧΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΑΜΙΡΗΣ

Οι καταστάσεις που αντιμετωπίζει το νησί στο θέμα του μεταναστευτικού σίγουρα είναι πρωτόγνωρες για όλους. Έτσι δεν θα μπορούσε να μην είναι πρωτόγνωρες και για την Αστυνομία αλλά κυρίως για τα στελέχη που βρίσκονται σε θέση ευθύνης.

Αν σε αυτά συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι το κράτος παραμένει απόν, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει αποκοπεί πλήρως από την πραγματική εικόνα των νησιών, και η πολιτεία δεν έχει κανέναν σχεδιασμό για το μεταναστευτικό, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι νοήμων και φυσιολογικός άνθρωπος όπως ο Ανδρέας Δαμίρης κάποια στιγμή θα έφθανε στα όριά του.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Χίου το μεσημέρι της Τετάρτης υπέβαλλε την παραίτησή του, υπό το βάρος των εξελίξεων, αν και επισήμως επικαλείται προσωπικούς λόγους που έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση.

Παρά τις προσπάθειες των συναδέλφων του να τον μεταπείσουν η απόφασή του είναι οριστική κι έτσι αυτό που τυπικά απομένει είναι η παραίτησή του να γίνει αποδεκτή. Μέχρι τότε θα τελεί εν αδεία ενώ στη θέση του θα βρίσκεται ο Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτρης Αυγερινός. 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ