12.2.2021 16:06

Μεγάλη ανταπόκριση στην αιμοδοσία του Δήμου Χίου

10 λεπτά αρκούν για να σωθούν ζωές

Το τμήμα αιμοδοσίας σε συνεργασία με τον Δήμο Χίου αλλά και τη συμβολή των εργαζομένων Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. Χίου πραγματοποιώντας αιμοδοσία στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσαν την ευκαιρία στους πολίτες να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια.

Ο αριθμός των αιμοδοτών ήταν σημαντικός, γεγονός που επιβεβαιώνει και η Ιατρός Μαρία Παναγιωτέλλη του Νοσοκομείου Χίου.

«Ευχαριστούμε την Δημαρχεία που μας δίνει αυτή τη δυνατότητα και μας εμπιστεύεται. Ήδη έχουμε πάρει 19 μονάδες αίματος» επιβεβαίωσε.

Η συγκέντρωση αίματος σύμφωνα με την ίδια δεν φτάνει ποτέ σε κορεσμό καθώς «Πάντα υπάρχει ανάγκη. Εκτός από τα έκτατα υπάρχουν και ασθενείς με μόνιμη ανάγκη».

Ο μέσος όρος ηλικίας των αιμοδοτών στην Χίο κυμαίνεται από 35-55 ετών γεγονός που φανερώνει μειωμένο ενδιαφέρον από τους νέους κάτω των 35 ετών.

Η Προϊστάμενη του τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άννα Σωτηρίου θέλησε επίσης να ευχαριστήσει τον Δήμο για την δράση αυτή τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η αιμοδοσία κυρίως από νέους.

Επίσης ενώ μπορεί η υγειονομική κρίση με την πανδημία να μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας ωστόσο υπάρχουν και άλλες ασθένειες που χρίζουν ιδιαίτερης φροντίδας.

Στην δράση παρευρέθηκε και η Ο.Τ.Ο.Ε. με εκπρόσωπο την Αλεξία Δούβρη η οποία με την σειρά της θέλησε να μεταφέρει το μήνυμα «Δίνοντας αίμα χαρίζουμε ζωή».

Η αιμοδοσία στο Κ.Α.Π.Η. συνεχίζεται κανονικά κάθε Τρίτη από τις 08:30 π.μ. με 13:30 μ.μ. ενώ σχεδιάζεται και η επόμενη δράση στην Καλλιμασιά στις 28 Φεβρουαρίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ