16.1.2024 13:08

Με αθρόα συμμετοχή και με μεγάλη επιτυχία η κοπή Πίτας του Συλλόγου Πυργούσων Αττικής

Σε μια υπέροχη ζεστή εκδήλωση ,ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ “ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Κυριακή το απόγευμα, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χίου-Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκου, με τα Μέλη και τους Φίλους του, να κατακλύζουν την αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαϊδαρίου και με την Χορευτική ομάδα ντυμένη με τις πλουμιστές Πυργούσικες φορεσιές να δημιουργούν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Η παρουσία σπουδαίων προσωπικοτήτων, των γραμμάτων, της πολιτικής ζωής και της τοπικής αυτοδιοίκησης έδωσε μία ξεχωριστή νότα στην βραδιά και είχαν μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουν ακόμα καλύτερα τον Σύλλογο και όλα όσα πρεσβεύει εδώ και χρόνια!

Η βραδιά τα είχε όλα! Ευχές, κάλαντα, απαγγελία, χορούς και τραγούδια! Η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε εν συντομία στα πεπραγμένα της γεμάτης σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες χρονιάς που μας πέρασε και ευχαρίστησε τους χορηγούς που στηρίζουν τον Σύλλογο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μάρκος έδωσε τις Πατρικές του ευχές σε όλους, συνεχάρη την Πρόεδρο και το Διοικητικό συμβούλιο και αναφέρθηκε στην αγάπη του ΓΙΑΝΝΗ ΨΥΧΑΡΗ για το “Γλωσσικό Ιδίωμα του Πυργίου” και για τους Πυργούσους...”Νάχα χρήματα Πυργούση μου, που τα λες τόσο καλά, με χρυσά γράμματα θα τύπωνα τα λόγια σου να τα μοιράσω στην Ελλάδα που δεν κοστίζουν και παρά...”γράφει στο γλωσσικό του μανιφέστο "Το ταξίδι μου" ο μεγάλος Δημοτικιστής!

Τα Χιώτικα Πρωτοχρονιάτικα παινέματα συνοδεία πιάνου και τύμπανου (Θεοδώρα Κούνη-Θεοτοκά και Στέφανος Θεοτοκάς) έψαλλε η Κα Θεοδώρα Κούνη - Θεοτοκά και στη συνέχεια το Μουσικό Σύνολο NTORE FA του Ωδείου Χαϊδαρίου, της Πυργούσαινας Κας Θεοδώρας Κούνη - Θεοτοκά απέδωσε κάλαντα διαφόρων περιοχών! Ο Ισίδωρος Καρδερίνης απήγγειλε το όμορφο ποίημά του για το Πυργί! Η Χορευτική Ομάδα του συλλόγου, χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς- φυσικά και Πυργούσικο- υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Λυμπουσάκη- εντυπωσίασε για άλλη μια φορά και καταχειροκροτήθηκε!

Όπως κάθε χρόνο, ο Σύλλογος τίμησε τους νέους Πυργούσους φοιτητές, απονέμοντας τους ΄Επαινο και συμβολικό δώρο! Την εκδήλωση τίμησαν πολλοί επίσημοι που αντάλλαξαν ευχές σε ένα ευχάριστο και ωραίο περιβάλλον. Μεταξύ αυτών ήταν: ο πρώην υπουργός και Βουλευτής Χίου Κος Νότης Μηταράκης με την οικογένειά του, ο Βουλευτής Χίου Κος Σταύρος Μιχαηλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης κος Παντελής Μπουρνιάς, οι βουλευτές Δυτ. Αθήνας Κα Νάντια Γιαννακοπούλου και Γιαν. Λοβέρδος, η πρόεδρος της ΟΧΣΑ Κα Μαριέλλα Βαρώνη, ο πρόεδρος του ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο Κος Αντώνης Χλωρός και τα Μέλη του ΔΣ Κος Μιχ. Κούτελος και Αναστ.Τριπολίτης, ο Πυργούσης πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασ.Παντελάρος που εκπροσώπησε τον ασθενή Δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο, αντιδήμαρχοι (Ελένη Θερμού, Κατερίνα Βελέντζα, Κώστας Σταθάς, Μοσχονάς Παναγιώτης, Ναουάφ Δαουάχερ, Λεωνίδας Βουλγαρίδης) η αντιδήμαρχος Υδρας Κα Τζίνα Μαραγκού, εκπρόσωποι παρατάξεων (Βαγγέλης Ντηνιακός και Πρώην Χαϊδαρίου, Άρης Πανόπουλος, Βασίλης Τσίτσος) Δημοτικοί Σύμβουλοι (Κώστας Βορέας, Αγγελική Γκανά Ρηγάκη), οι καθηγητές Πανεπιστημίου: ο Πυργούσης κος Γιάννης Θεοτοκάς και ο κος Λαυρέντιος Δελασούλας. Το παρόν τους έδωσαν πρόεδροι και εκπρόσωποι Χιακών Συλλόγων Αττικής: Νενήτων ο Γιάννης Ζωγράφος, από την Αδελφότητα Ψαριανών ο Ανδρέας Καραγιώργης, Μεστούσων Αυγουστής Πατατουκάκης, Φίλων του Κάμπου ο Γιάννης Βοριάς, Χαλκούσων ο Σταμάτης Χονδρογιωργάκης,Αττικοβοιωτίας “ο ΚΟΡΑΗΣ” Κυριάκος Τσιπούρας, Αρμολίων η Δέσποινα Ρικανιάδη, ο ταμίας της ΟΧΣΑ Γιώργος Ζερβούδης,Ολύμπων Γιώργος Λουφάκης, από τον πολιτιστικό Σύλλογο “ΑΡΓΩ” ο Πυργούσης Στέφανος Καμπάς. Από τους τοπικούς Συλλόγους: ο Πρόεδρος του Χριστοδουλείου Ιδρύματος Γιώργος Χριστοφοράκης, Νεοφωκααίων ο Γιάννης Βελέντζας, Ηπειρωτών ο Δημήτρης Σούκης, Ποντίων η Χριστίνα Κοντού, Θεσσαλών ο Κώστας Τσιώρας, Κρητών ο Κων/νος Ξοφάκης, Κέντρου Λαογραφίας ο Γιώργος Καλογράνας, ο Χιώτης μουσικοσυνθέτης Λευτέρης Βενιάδης, ο δημοσιογράφος του “pitsouni sity” Αντώνης Δεονάς κ.α.

Από πλευράς τους, η πρόεδρος Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου ευχαριστούν όλους για την παρουσία τους και τη στήριξη, ενώ εύχονται «και του χρόνου με υγεία και αγάπη η νέα χρονιά».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ