Ανακοίνωση Συλλόγου Πυργούσων Αττικής:
Πλημμύρισε από κόσμο και «Άρωμα Μαστίχας» η Πλατεία του Δημαρχείου Χαϊδαρίου, στην κορυφαία εκδήλωση που οργάνωσε και φέτος με μεράκι ο ''ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ'', που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το βράδυ Κυριακής 21 Ιουνίου και πρωτοφανή κοσμοσυρροή.
Η εκδήλωση της γιορτής της μαστίχας, αποτέλεσε ένα αυθεντικό Χιώτικο αντάμωμα γεμάτο παράδοση, γέλιο, ιστορία και αστείρευτο κέφι.
Η Μαρία Λυμπουσάκη προλόγησε την εκδήλωση και κάλεσε την Πρόεδρο του Συλλόγου στο βήμα.
Η κα Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου, καλωσόρισε το πολυπληθές κοινό και αφού ευχαρίστησε τη Δημοτική αρχή για τη συνεργασία για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει η μαστίχα για το νησί της Χίου αλλά και για την Ελλάδα συνολικότερα... Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πυργούσης Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Παντελάρος, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στον Σύλλογο Πυργούσων Αττικής για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί, που φέρνουν «αρώματα» από την Χίο, υπενθυμίζοντας πως οι Χιώτες ήταν από αυτούς που «έστησαν» το Χαϊδάρι.
Ο Χιώτης Ιστορικός Μιχάλης Βαρλάς πραγματοποίησε μια άκρως ενδιαφέρουσα σύντομη ομιλία με θέμα «Οι κοινότητες των Μαστιχοχωρίων και η ΕΜΧ», αναδεικνύοντας την ιστορική και οικονομική πορεία του τόπου.
Το χιουμοριστικό δρώμενο «Πυργουσοαμερικάνικα Παντρολογήματα» σε σενάριο της Προέδρου του Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, χαρίζοντας στιγμές άφθονου γέλιου. Τα Μέλη της Χορευτικής ομάδας του Συλλόγου έκλεψαν τις εντυπώσεις, χορεύοντας παραδοσιακούς Χιώτικους χορούς με τις παραδοσιακές Πυργούσικες φορεσιές! Η εκδήλωση διανθίστηκε και με σύντομα βίντεο που αποτύπωναν τη μεγάλη σημασία που έχει η μαστίχα για τη Χίο!
Η ζωντανή ορχήστρα με τον Νικόλα Καραολάνη , ξεσήκωσε το κοινό με ένα μοναδικό Χιώτικο- Νησιώτικο πρόγραμμα και η πλατεία μετατράπηκε σε μια τεράστια αγκαλιά, με τον κόσμο να χορεύει ασταμάτητα και με αμείωτο κέφι μέχρι αργά.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν εκλεκτά κεράσματα μαστίχας, φέρνοντας τη γεύση της Χίου στην καρδιά του Χαϊδαρίου..
Το ΔΣ ευχαριστεί την ΕΜΧ και τον πρόεδρό της Γιώργο Τούμπο, τον διευθύνοντα Σύμβουλο της Μεντιτέρα και των καταστημάτων Γιάννη Μανδάλα, για την αποστολή προϊόντων για τις ανάγκες της γιορτής, καθώς και τον Ηλία Κατσίκη για την διάθεση των προϊόντων και τα κεράσματα.!
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί επίσημοι προσκεκλημένοι: Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Κος Μιχάλης Σελέκος, οι βουλευτές : της Χίου Κος Νότης Μηταράκης και Δ.Αθήνας Κα Μαρία Συρεγγέλα, η Κα Δέσποινα Πρινιά - συντονίστρια Νησιωτικής πολιτικής, οι Αντιδήμαρχοι Χαιδαρίου : Κα Κατερίνα Βελέντζα και Νίκος Σταθόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Χαϊδαρίου και δημοτικός Σύμβουλος Βαγγέλης Ντηνιακός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Άρης Πανόπουλος, Αλέξανδρος Θεοφίλης, Κερασία Σαμαρά, Ανδρέας Μποζίκας, και Αγγελική Ρηγάκη – Γκανά.
Από το ΨΝΑ Δρομοκαϊτειο παραβρέθηκαν: ο Πρώην Πρόεδρος Κος Ισίδωρος Πρώϊος και τα Μέλη του ΔΣ Αναστάσιος Τριπολίτης ,Μιχάλης Κούτελος, και Στέφανος Παντελάρος, επίσης η Κα των γραμμάτων Πόπη Χαλκιά Στεφάνου και εκπρόσωποι πολυάριθμων Χιακών και τοπικών Συλλόγων της Αττικής.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης ο Χαϊδαριώτης Κώστας Τουρνάκης, Έλληνας πρόξενος στην Βόρεια Γαλλία, και πρωτεργάτης της αδελφοποίησης του Δήμου Χαϊδαρίου με τη Γαλλική πόλη Βιλνέβ Ντ' Άσκ.
Η Πρόεδρος και το ο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες σε όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Η αγάπη τους για το Πυργί, τη Χίο μας και τον Σύλλογο, δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.