28.3.2018 17:08

Με 1,5 ώρα καθυστέρηση η παρέμβαση της Άμεσης Δράσης σε περιστατικό βίας κατά γυναίκας

Μόνο άμεση δεν ήταν χθες η παρέμβαση της  Αστυνομίας σε περιστατικό που σημειώθηκε στο κέντρο της πόλης, αφού το περιπολικό της Άμεσης Δράσης χρειάστηκε 1,5 ώρα για να φτάσει στο σημείο του συμβάντος, σε περιοχή μάλιστα που απέχει μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.  

Μεγαλύτερη έκπληξη δεν προκαλεί η καθυστέρηση στην άφιξη του περιπολικού αλλά η απάντηση του αναπληρωτή διοικητή  της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου προς την καταγγέλλουσα του περιστατικού,  για τα αίτια  της μη άμεσης παρέμβασης της Αστυνομίας.  «Σοκαρίστηκα όταν κάλεσα στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου για να παραπονεθώ για την τεράστια αργοπορία στην άφιξη του περιπολικού και ο αναπληρωτής διοικητής μου απάντησε ότι είχαν τρία αυτόφωρα και το περιπολικό ήταν στην Εισαγγελία και δεν μπορούσε να φύγει από εκεί. Δηλαδή, αν κάποιος πολίτης έχει ανάγκη από την άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας, αυτή θα εξαρτηθεί από τις υποθέσεις που έχει να διεκπεραιώσει εκείνη τη στιγμή το πλήρωμα του περιπολικού;», αναρωτήθηκε η Σ.Σ..

Το ιστορικό της υπόθεσης

 Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, η πρώτη κλήση προς τον τριψήφιο αριθμό «100»  της Άμεσης Δράσης   έγινε στις 12:37 όταν η ίδια κάλεσε το «100» προκειμένου να παρέμβει σε περιστατικό βίας κατά γυναίκας που διέμενε ως φιλοξενούμενη σε διαμέρισμα ενοίκου της πολυκατοικίας.

«Άκουσα μια γυναίκα να ουρλιάζει και να χρήζει βοηθείας και έναν άνδρα να βρίζει χυδαία, να σπάει πράγματα. Άνοιξα την εξώπορτα μου και συνειδητοποιώ ότι οι φωνές ακούγονται από διαμέρισμα του κάτω ορόφου. Στη συνέχεια άρχισαν να σπάνε πράγματα και ο καβγάς συνεχίστηκε εκτός διαμερίσματος με τον άνδρα να την χτυπάει, να την κλωτσάει. Καλώ στις 12:37 την Άμεση Δράση και μου λένε ότι στέλνουν τώρα περιπολικό. Αφού ο καβγάς συνεχιζόταν κατέβηκαν και άλλοι ένοικοι και προσπάθησαν να τους χωρίσουν και να τραβήξουν τον άνδρα ώστε να μην χτυπάει την κοπέλα», αναφέρει η Σ.Σ., προσθέτοντας ότι  με την παρέμβαση των υπολοίπων ενοίκων το περιστατικό έληξε αλλά το περιπολικό … δεν είχε φτάσει ακόμη.

«Στις 13:10 πάει ο αδερφός μου στην Αστυνομία και τους εξηγεί όσα συνέβησαν και τον διαβεβαιώνουν ότι το περιστατικό έχει καταγραφεί και  το περιπολικό κατευθύνεται προς το σημείο. Στις  13:31 το περιπολικό ακόμη δεν είχε έρθει. Ξανακαλώ την  Αστυνομία, ζητώντας να μιλήσω με τον διοικητή. Τελικά μίλησα με τον αναπληρωτή διοικητή, του εξήγησα επακριβώς όσα είχαν συμβεί και η απάντησή του ήταν ότι πέσαμε σε συγκυρία και  το περιπολικό βρισκόταν στην Εισαγγελία γιατί είχε τρία αυτόφωρα και δεν υπήρχε άλλο διαθέσιμο. Τον ρωτάω γιατί δεν έστειλαν αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και μου απάντησε ότι δεν είχαν βάρδια. Τον ξαναρωτάω τι κάνει ένας πολίτης όταν χρειάζεται βοήθεια από την Αστυνομία και μου λέει ότι δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό», εξηγεί η Σ.Σ. , συμπληρώνοντας ότι στις 14:07 έφτασε το περιπολικό και επειδή δεν πρόλαβε να απαντήσει στο τηλέφωνο ο αστυνομικός έφυγε…

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ