11.12.2023 15:21

Κορακάρης - 1η Δενδροφύτευση της Treebank στη Χίο

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 το Κοινωφελές Ίδρυμα "Μαρία Τσάκος" - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, πραγματοποίησε με επιτυχία την  1η δεντροφύτευση της TREEBANK στην Χίο, της  1η πράσινης «τράπεζας» που συγκεντρώνει δέντρα για αναδάσωση.

Με συμμετοχή συνολικά περίπου 70 εθελοντών, φυτεύθηκαν σε μια μέρα 430 δεντρύλλια, εις μνήμην της Ιατρού Ειρήνης Σαρόγλου – Τσάκου στην περιοχή του Κορακάρη, το πιο κοντινό δασικό πυρήνα στην πόλη της Χίου. Στην δράση αυτή με στόχο να πρασινίσει το νησί, συμμετείχαν εργαζόμενοι από όλες τις δομές του Ομίλου Τσάκου στην Χίο, μαθητές-τριες του Προτύπου Ναυτικού ΕΠΑ.Λ. «ΤΣΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ» - ΤΕΕΝS καθώς και φίλοι του Ιδρύματος.

Το Ίδρυμα ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές για την υποστήριξη και την συμμετοχή, καθώς η TREEBANK έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 1.130 δέντρα. Οι επόμενες δενδροφυτεύσεις θα πραγματοποιηθούν το νέο έτος, με την 2η εξ’ αυτών να προγραμματίζεται για την 14η Ιανουαρίου 2024.  Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο 22710-81970.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ