21.11.2012 11:56

Κοινωφελής…. επανάληψη

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΧΙΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ Ή ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

Να επαναληφθεί ή να συνεχισθεί το πρόγραμμα της «Κοινωφελούς Εργασίας» ζητάνε οι Σύλλογοι ΑμΕΑ και Καρκινοπαθών Χίου, διαπιστώνοντας την αποδοχή, επιτυχία και αναγκαιότητα της παροχής των δράσεων της «κατ’ οίκον νοσηλείας» από τα μέλη τους.
Η πρώτη φάση του προγράμματος ολοκληρώνεται το Δεκέμβριο και η δεύτερη το Μάρτιο του 2013. Οι οικογένειες που υποστηρίζονται από τα προγράμματα δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένες από την πορεία του και από τη βοήθεια που τους παρέχουν  οι εργαζόμενοι, στήριξη που πολλές φορές δεν περιορίζεται στα τυπικά καθήκοντα που ορίζονται από τις συμβάσεις τους.
Η παροχή
Οι συνεργάτες του Συλλόγου Καρκινοπαθών προσφέρουν τις υπηρεσίας τους σε 75 οικογένειες και στο «Σκυλίτσειο», ενώ αυτοί των ΑμΕΑ στηρίζουν 15 μέλη τους.
«Το πρόγραμμα έχει σημαντική απόδοση και αποδοχή. Οι συμβασιούχοι εργάζονται  φιλότιμα, με άριστη επαγγελματική και κοινωνική κατάρτιση, προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες μας», δηλώνουν οι πρόεδροι των Συλλόγων, Σ. Μιχάλα και Δ. Μυωτέρης. Φυσικά προέκυψαν και μικροπροβλήματα, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι έπρεπε να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές, αλλά διευθετήθηκαν άμεσα με τον καλύτερο τρόπο.
«Ως φορείς επιθυμούμε διακαώς και θα πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση με στόχο να επαναληφθεί ή να συνεχισθεί το πρόγραμμα για μεγαλύτερο διάστημα από τα δύο πεντάμηνα  που διαρκεί  τώρα. Ήδη έχουμε αρχίσει να ψάχνουμε και να πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση».
Πολύμηνες προσλήψεις
Ως παράδειγμα αναφέρουν τα νέα προγράμματα Κοινωφελούς Απασχόλησης με  24μηνες προσλήψεις  για διάφορες κατηγορίες ανέργων.  «Θα μπορούσε  το κάθε πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας να είναι 8-10 μήνες και να αφορά 300 - 400 άτομα, έναν αριθμό που θα μπορούσαμε να τον διαχειριστούμε πιο εύκολα, εκμεταλλευόμενοι και το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης διάρκειας. Θεωρώ, λοιπόν, ότι τέτοια προγράμματα ωφελούν πολλαπλά, αφού προσφέρουν σοβαρότατη στήριξη σε ευαίσθητα σύνολα ανθρώπων, αλλά  προσφέρουν και εργασία σε νέους  άνεργους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, έστω και ως προσωρινή λύση. Θεωρώ, ακόμη, ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν και οι υπόλοιποι φορείς που ωφελούνται από αυτό το πρόγραμμα», τονίζει ο Δ. Μυωτέρης.
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν επαφές με όλους τους ωφελούμενους φορείς, με στόχο την δημιουργία ενός κοινού μετώπου πίεσης, πιστεύοντας ότι η πολιτεία οφείλει και μπορεί να βρεί λύση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ