11.4.2013 11:50

Κόβουν το νερό στα απαλλοτριωθέντα

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΜΕΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Μοχλό πίεσης για την άμεση εγκατάλειψη όλων των ιδιοκτησιών οι οποίες απαλλοτριώθηκαν πρόσφατα για την επέκταση του διαδρόμου 19 προς βορρά του αερολιμένα Χίου, χρησιμοποιεί τη ΔΕΥΑΧ ο Δήμος Χίου.

Στους 28 κατόχους ακινήτων στην περιοχή της Φάρκαινας επιδίδονται μαζικά ειδοποιητήρια διακοπής υδροδότησης. Όπως αναφέρεται σ’ αυτό, επειδή οι περιουσίες απαλλοτριώθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο, η ΔΕΥΑΧ κρίνει ότι δεν δύναται να τους παρέχει τις υπηρεσίες της.

«Οι συγκεκριμένες ιδιοκτησίες πλέον έχουν περιέλθει στο Δημόσιο. Θεωρούμε, ως εκ τούτου, ότι το να δίνουμε νερό στα συγκεκριμένα σπίτια ή αγροκτήματα είναι παράνομο», κρίνει ο δήμαρχος Χίου.

Μετέωρο παραμένει αν την τακτική της ΔΕΥΑΧ θα ακολουθήσουν κι άλλες υπηρεσίες, κατά κύριο λόγο η ΔΕΗ, ή αν θα συνεχίσει να ρευματοδοτεί καταστήματα τα οποία έχουν πλέον περιέλθει στη δικαιοδοσία του Δημοσίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ