1.8.2016 10:14

Κλειστές παιδικές χαρές λόγω εργασιών…

Στη συντήρηση και επισκευή των οργάνων και παιχνιδιών που περιέχονται στις παιδικές χαρές οφείλεται η ανάρτηση απαγορευτικών πινακίδων εισόδου σε πάρκα της πόλης και των χωριών του νησιού, όπως εξηγεί στον «π» ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Στρατής Γδύσης. «Οι παιδικές χαρές στο νησί είναι γύρω στις 100 και εμείς θα επισκευάσουμε τις  15. Το έργο κοστίζει 100.000 ευρώ και έχει ήδη ξεκινήσει με την απόσυρση των κατεστραμμένων οργάνων από τις παιδικές χαρές. Προφανώς εξαιτίας της εκτέλεσης των έργων και της επικινδυνότητας που υπάρχει για ατύχημα έχουν τοποθετηθεί οι απαγορευτικές πινακίδες». Ταυτόχρονα ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών υπογράμμισε ότι για την επισκευή όλων των παιδικών χαρών του νησιού απαιτείται κονδύλι ύψους 1,5 εκ. ευρώ. « Προσπαθούμε να εντάξουμε το έργο στο ΕΣΠΑ ή στο Leader  για τα ολοκληρωμένα προγράμματα αστικού χώρου.».

Οι χορηγίες «σώζουν» τις παιδικές χαρές

Χρονοδιάγραμμα τεσσάρων μηνών έχει δοθεί στον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο της επισκευής των παιδικών χαρών προκειμένου να ολοκληρώσει τις εργασίες συντήρησής τους, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της Νότιας Χίου Ανδρ. Βεργίτση. « Υπάρχουν παιδικές χαρές που έχουν αφαιρεθεί όλα τα όργανα επειδή ήταν εντελώς κατεστραμμένα για αυτό και αυτές παραμένουν κλειστές για το κοινό. Σε άλλες όπως στην Κώμη, αφαιρέθηκαν μόνο όσα ήταν χαλασμένα και επαναχρησιμοποιείται τώρα από τα παιδιά. Δυστυχώς η μελέτη προβλέπει μόνο την απόσυρση των κατεστραμμένων οργάνων και όχι την αντικατάστασή τους», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Ν. Χίου προσθέτοντας ότι στους Ολύμπους μέσω χορηγίας έγινε αντικατάσταση όλων των οργάνων και δημιουργήθηκε μια ολοκαίνουργια παιδική χαρά σύγχρονων προδιαγραφών. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ