18.1.2013 15:08

Καθυστερεί επικίνδυνα η αποπεράτωση του 1ου Γυμνασίου Χίου

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.

Η καθυστέρηση στην πορεία υλοποίησης του έργου επισκευής του 1ου Γυμνασίου Χίου ανησυχεί το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου που βλέπει τα συνεργεία να έχουν σταματήσει, τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του έργου να πιέζουν και  το ιστορικό σχολείο να κινδυνεύει να μην αποκατασταθεί ολοκληρωτικά.
Στην επιστολή ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου επισημαίνει:
«  Ο σύλλογος των διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου, αισθάνεται την ανάγκη να σας εκφράσει τις παρακάτω σκέψεις του αναφορικά με την πρόοδο των  εργασιών  του ιστορικού κτηρίου του σχολείου μας.
   Όταν αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε ή ένταξη του σχολείου μας στα Ευρωπαϊκά προγράμματα του ΕΣΠΑ,  αισθανθήκαμε ανακούφιση, γνωρίζοντας πολύ καλά το χρέος και την ευθύνη όλων μας απέναντι στην ιστορία του 1ου Γυμνασίου, αλλά και σε όλα αυτά που εκφράζει και συμβολίζει το προαναφερόμενο κτήριο. Διατυπώθηκαν βέβαια και επιφυλάξεις που αφορούσαν, κατά κύριο λόγο, το χρόνο αποπεράτωσης του έργου και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος που παρουσιάστηκε από τον υπεύθυνο εργολάβο.
   Δυστυχώς οι δυσοίωνες αυτές προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν, Διανύουμε τον πρώτο μήνα του 2013 και όλοι περιμέναμε με ανυπομονησία τη μεταστέγαση του σχολείου μας στο νέο ανακαινισμένο κτήριο. Υπενθυμίζουμε ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε την αποπεράτωση των εργασιών εντός 18 μηνών (Οκτώβριος 2012) και μετά τη νέα παράταση εντός 21 μηνών (Δεκέμβριος 2012). Όμως και πάλι οι δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις αποδείχθηκαν πρακτικά ανεφάρμοστες. Οι εργασίες στο κτήριο έχουν σταματήσει το τελευταίο διάστημα και η αποπεράτωση του κτηρίου, στα χρονικά περιθώρια των χρονοδιαγραμμάτων,  φαντάζει ανέφικτη.
   Χωρίς να παραγνωρίζουμε τη συμβολή του Δήμου Χίου και τη συνεχή  προσπάθεια που καταβάλλει, θα θέλαμε να συμμεριστεί τις προαναφερόμενες ανησυχίες μας και να μας διαβεβαιώσει για την όσο το δυνατόν συντομότερη αποπεράτωση του κτηρίου του σχολείου μας» .

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ