19.4.2019 22:05

Κατάνυξη στη Μητρόπολη κατά τη συναυλία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Χίου

Κατανυκτικές στιγμές με ύμνους από τη Μεγάλη Εβδομάδα, έζησαν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (19/4) στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων της πόλεως της Χίου, εκεί όπου ο Σύλλογος Ιεροψαλτών του νησιού «Ρωμανός ο Μελωδός» απέδωσε γνωστούς εκκλησιαστικούς ύμνους των ημερών.

Στη μουσική εκδήλωση συμμετείχε που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου συμμετείχε και η Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ι.Μ. Χίου «Μητροπολίτης Διονύσιος Μπαϊρακτάρης».

Μιλώντας στους παρευρισκόμενους ο Μητροπολίτης Μάρκος, αναφέρθηκε στη σημασία της πίστης των Χριστιανών στην πορεία προς την κορύφωση των Θείων Παθών και του ερχομού της ένδοξης Ανάστασης του Ιησού Χρηστού.

«Πρέπει να πιστέψουμε, να ζήσουμε και να κηρύξουμε σε όλους τους άλλους ότι, ο Ιησούς Χριστός, Αυτός που ανεβαίνει στον Σταυρό, Αυτός που κατεβαίνει στον Άδη, Αυτός που νικά τον θάνατο και ανασταίνει τον Αδάμ είναι ο Θεός μας. Μόνο η αναγνώριση του Χριστού ως του μόνου αληθινού Θεού, του Θεού μας, είναι προϋπόθεση για να γιορτάσουμε αυτές τις ημέρες», ανέφερε ο Μητροπολίτης Μάρκος.
«Η πατρική μου ευχή είναι, να είναι ο εορτασμός της Μεγάλης Εβδομάδος και της Αναστάσεως του Χριστού μας, Θεοειδής. Έχοντας Θεόν και να πετύχουμε το δώρο του Θεού σε καθέναν από εμάς, την Θέωση», κατέληξε.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ