14.9.2022 16:55

Καρδάμυλα – Ο αγιασμός στη «Στέγη της Μαρίας» και η γεμάτη νοήματα ομιλία του Καπ. Παναγιώτη Τσάκου (ΒΙΝΤΕΟ)

Η εορτή της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, πάντα αποτελεί μία ξεχωριστή ημέρα για τα Καρδάμυλα.

Αυτή τη σημαντική εορτή για την Ορθοδοξία επιλέγει ο Καπ. Παναγιώτης Τσάκος προκειμένου να τη συνδέσει με ένα σημαντικό κοινωνικό εγχείρημα στη μνήμη της αγαπημένης του κόρης Μαρίας τελώντας κάθε χρόνο τον αγιασμό στο «Σπίτι της Μαρίας» στα Καρδάμυλα.

Ένα σπίτι που αποτελεί την αγκαλιά για παιδιά από όλη την Ελλάδα, προσφέροντάς τους δωρεάν διαμονή, διατροφή και αναλαμβάνοντας όλα τους τα έξοδα.

Φέτος, σε μία σεμνή αλλά ουσιαστική τελετή, παρουσία των αρχών του νησιού αλλά και του Βουλευτή της Ν.Δ. Λαρίσης Μάξιμου Χαρακόπουλου, τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός ενώ απονεμήθηκαν οι έπαινοι για τα παιδιά τα οποία πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ένα από τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Στην ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» Μιχάλης Μπελέγρης, αναφέρθηκε στην ημέρα, λέγοντας ότι αποτελεί μία καλή ευκαιρία προκειμένου ο κόσμος της Χίου να πληροφορηθεί για το σημαντικό έργο της στέγης και το τι πραγματικά συντελείται μέσα σε αυτή, με πρωταγωνιστές παιδιά που έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Με την παραίνεση, να διαβάζουν αλλά και να ανακαλύψουν τη ζωή και το πραγματικό της νόημα, πέρα από τον κόσμο του διαδικτύου, ξεκίνησε την ομιλία του ο καπ. Παναγιώτης Τσάκος, λέγοντας ότι στόχος της Στέγης είναι να δώσει στα παιδιά όλα τα εργαλεία για να στήσουν τη δική τους ζωής και να προοδεύσουν.

Τους πρότεινε μάλιστα να συστήσουν και τον δικό τους σύλλογο, μιμούμενοι τον πάντα δραστήριο σύλλογο αποφοίτων του Λιβάνειου Καρδαμύλων.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ