30.5.2016 12:08

«Κάνουν ότι ακριβώς κατηγορούσαν»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΣΕΤΖΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ, ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΙΣ... ΞΟΡΚΙΖΑΝ

«Οι απευθείας αναθέσεις είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τις ανάγκες διεκπεραίωσης των καθημερινών αναγκών του Δήμου. Αυτό όμως μπορεί να λειτουργήσει μέσα σε ένα πλαίσιο όπου έχει προηγηθεί μια σοβαρή έρευνα για κάθε τι που θέλεις να κάνεις. Αν δεν το κάνεις και την ίδια ώρα στέλνεις και τη δουλειά εκεί που εσύ θέλεις, τότε υπάρχει μείζον ζήτημα, πρωτίστως ηθικό».

Με αυτά τα λόγια περιγράφει στον «π» την καταγγελία του ο Γ. Μισετζής, αναφορικά με την πρόθεση του Δήμου να αναθέσει την σήμανση των δικτύων πεζοπορικών διαδρομών σε εταιρία της Αθήνας, έναντι ποσού 13.000 ευρώ περίπου.

«Δεν είναι άσχετοι με το αντικείμενο. Είναι οι ίδιοι που προεκλογικά κατήγγειλαν τον Πολ. Λαμπρινούδη για απευθείας αναθέσεις και που τώρα κάνουν τα ίδια και χειρότερα, μιμούμενοι τις τακτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ», υπογραμμίζει ο ίδιος, θεωρώντας ότι στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία δεν θα πρέπει από το νησί να βγαίνουν έξω ούτε 100 ευρώ.

«Στήριξαν την προεκλογική του καμπάνια στις έννοιες της διαφάνειας και της καλής διαχείρισης. Από που προκύπτει σήμερα αυτό; Στέλνουν τις δουλειές στην Αθήνα χωρίς να έχουν αναζητήσει στην τοπική αγορά αν κάποιος μπορεί να αναλάβει την κατασκευή των πινακίδων. Μάλιστα οι ίδιοι οι επαγγελματίες του κλάδου στο νησί δεν είχαν ιδέα για το έργο προκειμένου να στείλουν μια προσφορά και όλα πήραν το δρόμο που ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος αποφάσισαν», συμπληρώνει με νόημα.

Παράλληλα ο κ. Μισετζής καταγγέλλει ότι στη «Διαύγεια», υπάρχουν ακόμη τρεις αποφάσεις που εξετάζονται για τη νομιμότητά τους. «Θα τα δούμε όλα στην πορεία», προαναγγέλλει ο κ. Μισετζής κι όλα συντείνουν ότι ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης μόλις ξεκίνησε να αναπτύσσεται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ