24.4.2024 14:44

Κανονικά τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς (Video)

Η ΓΣΕΕ αντίθετη με την απόφαση της κυβέρνησης για μεταφορά της Εργατικής Πρωτομαγιάς την Τρίτη 7/5

Κανονικά τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, θα εορταστεί η Εργατική Πρωτομαγιά σύμφωνα με απόφαση της ΓΣΕΕ, που έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση της Κυβέρνησης να μεταθέσει- λόγω Πάσχα- τον εορτασμό την Τρίτη του Πάσχα.

Η συγκεκριμένη απόφαση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ε.Κ. Χίου Κώστα Λίνα, πάρθηκε από τη ΓΣΕΕ ενώ αντίστοιχη απόφαση αναμένεται και από την ΑΔΕΔΥ.

«Η Πρωτομαγιά υπενθυμίζει και τιμά τις επιτυχίες και τις θυσίες των εργαζομένων στην ιστορία, όπως η μείωση των ωρών εργασίας, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, και η θέσπιση του οκτάωρου. Αναδεικνύει το δικαίωμα στην εργασία και στις δίκαιες εργασιακές συνθήκες, κάτι που είναι θεμελιώδες για την κοινωνική δικαιοσύνη και την οικονομική ασφάλεια. Συμβολίζει την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων ανά τον κόσμο και ενισχύει την έννοια της κοινής αγωνίας και των κοινών στόχων για καλύτερες συνθήκες για όλους. Παρέχει μια ευκαιρία για τους εργαζόμενους να αναδείξουν τρέχοντα θέματα και προκλήσεις στον εργασιακό χώρο, όπως η ανισότητα, η ανεργία, και οι δυσμενείς συνθήκες εργασίας.

Για αυτό το λόγο αγωνιζόμαστε για ένα παρόν και ένα μέλλον καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας. Χωρίς ακρίβεια, κοινωνική φτώχεια, εργασιακή ανασφάλεια και ανισότητες.

Αυτή την ιστορική μέρα, ενώνουμε τη φωνή μας και όλοι μαζί δίνουμε αγωνιστικό, απεργιακό παρών στο κάλεσμα των συνδικάτων την Τετάρτη 1η Μάη», αναφέρει στο κάλεσμά της η ΓΣΕΕ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ