8.6.2022 13:10

Κανένα «θερμό επεισόδιο» με μαθήτρια της Χίου στην Κωνσταντινούπολη (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στις αιτιάσεις περί θερμού επεισοδίου με μαθήτρια από Δημοτικό Σχολείο της Χίου, απάντησε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού Αριστείδης Κελεπερτζής, μιλώντας στο Politischios.gr, με αφορμή τα δεκάδες δημοσιεύματα που αναφέρονται στην υπόθεση εμπλοκής εισόδου 11χρονης μαθήτριας στην Τουρκία.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, σχολείο του νησιού μετέβη στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Erasmus». Κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων, διαπιστώθηκε ότι, μία μαθήτρια 11 ετών, είχε στην κατοχή της διαβατήριο που έληγε σε 50 ημέρες ενώ η τουρκική νομοθεσία έχει ως όριο τις 150 ημέρες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να μην επιτραπεί η είσοδος της μαθήτριας στη γειτονική χώρα, η οποία παρέμεινε σε χώρο του αεροδρομίου, συνοδευόμενη από εκπαιδευτικό της Τουρκίας, μέχρι την επιβίβασή της, για Αθήνα ενώ εμπλοκή στην υπόθεση υπήρξε και από την Πρεσβεία της Ελλάδας. 

Η μαθήτρια επέστρεψε στην Ελλάδα ενώ οι υπόλοιποι μαθητές συνέχισαν το ταξίδι τους, συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς, δηλώνοντας στους γονείς τους ότι, είναι πλήρως ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία και τη συμπεριφορά των εκπαιδευτικών της γείτονος που συμμετέχουν στο ίδιο πρόγραμμα.

Για το συγκεκριμένο θέμα τοποθετήθηκε με επιστολή της και η οικογένεια της μαθήτριας, η οποία επισυνάπτεται στο παρακάτω PDF. 

Αρχείο PDF

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ