28.1.2022 12:40

Κ. Βεζέρης: «Δεν απέδωσαν οι περιορισμοί σε μουσική και ωράριο» (BINTEO)

Επιχορηγήσεις ζητά ο κλάδος της εστίασης

Μπορεί να ανακοινώθηκε η μερική άρση περιοριστικών μέτρων, όπως η επιστροφή της μουσικής και το ελεύθερο ωράριο λειτουργίας στην εστίαση, ωστόσο για τα καταστήματα οι επαναλαμβανόμενες αλλαγές λειτουργούν αποτρεπτικά για την ψυχολογία τόσο των πελατών όσο και των επιχειρηματιών.

Ο Πρόεδρος των καταστημάτων εστίασης, Κ. Βεζέρης σε δηλώσεις του, τόνισε ότι τα μέτρα που πάρθηκαν, πριν την Πρωτοχρονιά δεν έπρεπε να επιβληθούν:

«Αυτό το λέω διότι όταν βάζεις ένα μέτρο με το οποίο περιορίζεις τους καθήμενους και περιορίζεις μέσα ανά τραπέζι το πόσοι θα κάθονται, αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν όρθιοι μέσα στο κατάστημα οπότε θα μπορούσε η μουσική να υπάρχει και το ωράριο λειτουργίας να πάει τουλάχιστον μέχρι τις 02:00».

Άλλωστε όπως δήλωσε, οι περιορισμοί στην εστίαση δεν αποτυπώθηκαν στην υγειονομική εικόνα της χώρας καθώς τα κρούσματα συνέχισαν να αυξάνονται.

Ωστόσο οι καταστηματάρχες κατανοούν την κατάργηση της διασκέδασης για τους όρθιους ειδικά τις μεταμεσονύκτιες ώρες.

Επιχορηγήσεις και διατήρηση του Φ.Π.Α. ζητούν οι καταστηματάρχες

Ερωτώμενος, για την επιστροφή των επιστρεπτέων, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι αίτημα του κόσμου της εστίασης είναι να μετατραπούν σε επιχορηγήσεις καθώς όπως δήλωσε «τα χρήματα αυτά δαπανήθηκαν σε πάγια έξοδα».

Παράλληλα οι ανατιμήσεις έρχονται να προστεθούν στον οικονομικό γογλοθά που καλούνται να αντιμετωπίσουν:

«Πιέζουμε να δούμε τι μπορεί γίνει με τη ΔΕΗ, το υγραέριο ώστε να γίνει μια επιχορήγηση από το Κράτος… διότι όλα αυτά τα χρόνια με τις ανατιμήσεις να ξέρετε τις απορροφάμε εμείς».

Τέλος ζητούν και τη διατήρηση του Φ.Π.Α. με στόχο τα καταστήματα να ανταπεξέλθουν στα έξοδα τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ