23.10.2014 15:41

Η σωστή ευαισθησία

• ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ «ΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΒΑΡΒΑΣΙΟΥ»

Το νοιώθει κάτι σαν κεκτημένο η Αριστερά, με την οποία της μορφή, εδώ και δεκαετίες. Έχει το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας και πρέπει να βρίσκει τρόπους να το εκφράζει. Συχνά μάλιστα διαφορετικές εκφάνσεις της συγκρούονται για την πρωτοκαθεδρία επέμβασης σε ένα θέμα, αρκεί να είναι συνυφασμένο στην εθνική μας αντίληψη με υψηλότατους δείκτες κοινωνικής ευαισθησίας.

Ένα από τα τοπικά θέματα αυτής της μορφής είναι και η κατάσταση των λαϊκών πολυκατοικιών στο Βαρβάσι. Κάθε τρεις και λίγο και πάντως με μια τακτή συχνότητα για να μην λησμονείται, διάφορες ομάδες του ευρύτερου χώρου της τοπικής Αριστεράς κάνουν υπόμνηση στο θέμα. Άλλοτε με παρουσία τους στο χώρο, άλλοτε με ανακοινώσεις και ψηφίσματα.

Εσχάτως για το ίδιο θέμα υπήρξε ανταγωνισμός ανάμεσα στη «Χιακή Συμπολιτεία» και τη ΛΑ.Σ. ποιος θα καταθέσει τις θέσεις του. Ανταγωνισμός και σε επίπεδο πληρότητας των θέσεων και σε επίπεδο χρόνου δημοσιοποίησης των κινήσεων τους. Το θέμα το ακούμπησε και χθες επιδερμικά το Δημοτικό Συμβούλιο, με το ερώτημα που μου δημιουργείται να είναι: αν οι νέοι δημοτικοί άρχοντες πρέπει αφενός να κατανοήσουν που καλούνται να πορευτούν, αφετέρου άμεσα να καταθέσουν προϋπολογισμό, Τεχνικό Πρόγραμμα και πενταετές επιχειρησιακό σχέδιο, υπάρχει κανείς σώφρον που να πιστεύει ότι διατίθεται περίσσευμα χρόνου να ασχοληθούν σοβαρά με όλα τα χρονίζοντα προβλήματα του τόπου εδώ και τώρα; Άρα ποιος ο λόγος να τα αναμασάμε;

Δεν αμφισβητώ πως κάποιοι άνθρωποι μπορεί να είναι πιο ευαίσθητοι από κάποιους άλλους. Αμφισβητώ όμως ευθέως τα αποτελέσματα της ευαισθησίας. Θυμάμαι, για παράδειγμα, ότι επί εποχής Ελ. Τσουρή είχε δρομολογηθεί μια λύση. Ενδεχόμενα όχι η ιδανική, αλά πάντως μια λύση. Ποτίζοντας διαρκώς το δέντρο του «τα θέλω όλα», τελικά χάνονται ακόμα και κάποια που θα βελτίωναν αισθητά τις συνθήκες ζωής στο συγκρότημα. Και σ’ αυτό το σημείο μας έχει οδηγήσει προς το παρόν η απλή ευαισθησία. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ