#Παρπαριά #Πυροπροστασία #Αμανή

Η Παρπαριά ξανανοίγει τον φάκελο πυροπροστασίας

Η χθεσινή πυρκαγιά επαναφέρει επιτακτικά το αίτημα για μόνιμη αντιπυρική θωράκιση, Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και άμεση ενεργοποίηση των διαθέσιμων κονδυλίων

Aνακοίνωση Επιτροπής Υπεράσπισης Αμανής:

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες 27 Απριλίου, στην Παρπαριά, ανέδειξε για ακόμη μία φορά τις σοβαρές ελλείψεις στην αντιπυρική θωράκιση της Αμανής και την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των μηχανισμών προστασίας. Παρά την επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου και της Πολιτικής Προστασίας, το περιστατικό επιβεβαιώνει ότι η περιοχή παραμένει ιδιαίτερα ευάλωτη λόγω της δυσβατότητας, των μεγάλων αποστάσεων και της απουσίας μόνιμων υποδομών.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, καλούμε τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση στα εξής:

Εγκατάσταση  μόνιμου Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Αμανή, ως αναγκαία υποδομή για την ασφάλεια των κατοίκων και την αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών.

Άμεση διάθεση και ενεργοποίηση των εγκεκριμένων κονδυλίων για έργα πρόληψης, αποκατάστασης και αντιπυρικής προστασίας στην Αμανή.

Πλήρη εφαρμογή των πρωτοκόλλων πυροπροστασίας, με ολοκληρωμένες και ελέγξιμες παρεμβάσεις σε καμένες και μη περιοχές.

Η Αμανή δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί στην άπνοια της απραξίας.

Η προστασία του τόπου μας  απαιτεί άμεσες, δεσμευτικές και ουσιαστικές ενέργειες.

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.

Ειδήσεις σήμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ