26.1.2022 14:28

Η Χίος το μοναδικό νησί χωρίς επαρκή και δωρεάν μετακίνηση για τους φοιτητές (ΒΙΝΤΕΟ)

Την εξεύρεση λύσης ζητούν οι φοιτητές από τις Πρυτανικές Αρχές

Μπορεί να διανύουμε τις πιο κρύες ημέρες του χειμώνα ωστόσο σε περίοδο εξεταστικής οι φοιτητές της Χίου αναγκάζονται να διανύσουν συνολικά 6 χλμ. προκειμένου να δώσουν το "παρών" στην εξεταστική τους. Αιτία, όπως είπαν, αποτέλεσε η αλλαγή στα δρομολόγια των ΚΤΕΛ αλλά και η μη εξεύρεση λύσης από την πλευρά του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το πρωί της Τετάρτης, οι φοιτητές που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες, μέσα από συνέντευξη Τύπου, εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους απέναντι στη Διοίκηση του Πανεπιστημίου, τονίζοντας  ότι πάνω από 160 άτομα έχουν μείνει χωρίς μετακίνηση. 

Το ζήτημα των συγκοινωνιών αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των φοιτητών και εν έτη 2022 παραμένει άλυτο.

Σύμφωνα με τον Προπτυχιακό Φοιτητή Διοίκησης και Οικονομίας, Αντρί Παχνέφσκι, οι φοιτητές απευθύνθηκαν στις Πρυτανικές Αρχές στέλνοντας τα αιτήματα τους για δωρεάν μετακίνηση:

«Πλέον, μέσα σε όλο αυτό τριήμερο το απαιτούμε ως αποζημίωση να μπουν δωρεάν λεωφορεία και επιπλέον δρομολόγια για όλους τους 161 φοιτητές  που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες. Δεν νοείται Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, όπου οι φοιτητές, οι ίδιοι βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ζωή τους να μετακινούνται με autostop».

Το κρύο σε συνδυασμό με την υγειονομική κρίση δημιουργεί ένα κλίμα ανησυχίας στους φοιτητές, που επί χρόνια ζητούν σταθερή συγκοινωνία για τους διαμένοντες των φοιτητικών εστιών.

Σχετικά με την συγκοινωνιακή γραμμή που είχε εφαρμοστεί στο παρελθόν από το Πανεπιστήμιο οι φοιτητές απάντησαν ότι πλέον δεν υφίσταται και εξυπηρετούνται αποκλειστικά από τα δρομολόγια των Αστικών ΚΤΕΛ:

«Αυτές τις τρεις μέρες εξεταστικής δεν είχαμε καθόλου δρομολόγιο και αναγκαστικά μετακινούμαστε με εναλλακτικούς τρόπους, όπως είναι το autostop, το ταξί και στη χειρότερη περπατάμε 6 χλμ.» δήλωσε ο Νίκος Κουτσιούμπας. 

Συμπληρώνοντας, ο κ. Παχνέφσκι ανέφερε, ότι οι φοιτητές σε επικοινωνία τους με τον Αντιπρύτανη Του Πανεπιστημίου δεσμεύτηκε ότι το αίτημα των φοιτητών θα ικανοποιηθεί:

«Εμείς έχουμε στείλει στην Πρυτανική Αρχή απευθείας αίτημα, το οποίο, έχουν υπογράψει 75 φοιτητές που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες. Έχουμε καταγράψει τις ώρες, τις οποίες θέλουμε να μπουν δρομολόγια και αυτή τη στιγμή περιμένουμε εδώ και τόσα χρόνια να υλοποιηθεί αυτή η δέσμευση. Είμαστε το μοναδικό νησί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου που δεν έχουμε δωρεάν μετακίνηση σε φοιτητές που διαμένουν 3χλμ. έξω από την πόλη».

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ