9.4.2013 13:02

Χρυσό κληροδότημα για τον Δήμο Χίου

>> ΠΥΡΓΟΥΣΗΣ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥ

Σημαντική πηγή εσόδων για το σχολείο και την τοπική κοινότητα του Πυργίου, αποτελεί η τελευταία επιθυμία του Κ. Λαγούδη να αφήσει ως κληρονομιά στο Δήμο Χίου το διαμέρισμά του που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Χαλανδρίου στην Αθήνα και το οποίο μισθώνεται αντί 1.700 ευρώ μηνιαίως.

Ο αποθανών Χιώτης συντάσσοντας τη διαθήκη του θέλησε να μεταβιβάσει το συγκεκριμένο ακίνητο στο Δήμο Χίου με την προϋπόθεση ότι τα χρήματα από την ενοικίασή του θα διατίθενται για την κάλυψη των αναγκών του σχολείου της περιοχής και όσα περισσεύουν στην τοπική κοινότητα.

Ωστόσο εξαιτίας της μη ύπαρξης ειδικού λογαριασμού τα χρήματα των τελευταίων 6 χρόνων αποστέλλονταν στο λογαριασμό του Δήμου χωρίς να μπορούν να αξιοποιηθούν με αποτέλεσμα το ποσό να φθάνει τις 126.000 ευρώ.

Με ομόφωνη απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του ενιαίου πλέον Δήμου έκανε αποδοχή του κληροδοτήματος Λαγούδη και προχώρησε στη δημιουργία ειδικού λογαριασμού μέσα στον οποίο θα κατατίθενται κάθε μήνα τα ενοίκια από το συγκεκριμένο ακίνητο.

Τη διαχείριση των χρημάτων σύμφωνα με τον Π. Λαμπρινούδη θα την έχουν οι αιρετοί του Πυργίου καθώς και η σχολική επιτροπή του σχολείου της επιτροπής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ