10.7.2013 11:57

Γραμματεία… ταλαιπωρίας (ΦΩΤΟ)

Ο λανθασμένος λειτουργικός σχεδιασμός της νέας πτέρυγας, ταλαιπωρεί καθημερινά δεκάδες πολίτες

Το νοσοκομείο πληρώνει καθημερινά τον λανθασμένο σχεδιασμό  εγκατάστασης και λειτουργίας των τμημάτων στη νέα πτέρυγα. Μετά από μεταφορά και παραμονή πολλών μηνών οι διοικούντες διαπίστωσαν ότι η Γραμματεία και το Γραφείο Κίνησης των ασθενών δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν σωστά στους νέους χώρους και μεταφέρονται πάλι, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται φοβερά εργαζόμενοι και επισκέπτες.

Η Γραμματεία μεταφέρεται από χτες στον ευρύχωρο χώρο της νέας δυτικής  εισόδου  του ισογείου και το Γραφείο Κίνησης στην παλιά του θέση στο ισόγειο του παλιού κτιρίου των διοικητικών υπηρεσιών. Στον κενό χώρο που δημιουργείται θα μεταστεγαστεί το Μικροβιολογικό εργαστήριο.

Σημαντικό είναι αναμφισβήτητα ότι οι μετατροπές  γίνονται με τα τμήματα σε λειτουργία, αλλά οι περιθαλπόμενοι εξυπηρετούνται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Το μειωμένο προσωπικό κάνει το καλύτερο που μπορεί, υποφέρει και αυτό, αλλά όλοι πληρώνουν τον κακό σχεδιασμό και τις αυθαίρετες παρεμβάσεις που μετέτρεψαν την αρχική αρχιτεκτονική και κατασκευαστική μελέτη σε λειτουργικό έκτρωμα.

Τροποποιήσεις

Σωστά, από την πλευρά του ο διευθυντής των Διοικητικών Υπηρεσιών Γιάννης Στεφανίδης επισημαίνει ότι με την εμπειρία της χρήσης επισημάνθηκαν ορισμένες τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν. Η επιλογή της παράλληλης λειτουργίας των τμημάτων και της απόρριψης της εύκολης λύσης του κλεισίματος μέχρι να ολοκληρωθούν οι μεταφορές προφανώς είναι σωστή, αλλά δεν αναιρεί τα αίτια και τις επιπτώσεις του κακού σχεδιασμού και των λανθασμένων επιλογών ή των προσωπικών εξυπηρετήσεων που καταλήγουν εις βάρος της σωστής λειτουργίας του οργανισμού και της προβληματικής εξυπηρέτησης του συνόλου.

«Διαπιστώσαμε ότι η Γραμματεία και το Γραφείο Κίνησης ασφυκτιούσαν στο χώρο που είχαν στεγαστεί και τις μεταφέρουμε σε λειτουργικά σημεία. Θα μπορούσαμε να τις είχαμε κλείσει για κάποιες μέρες, όπως γίνεται συνήθως, αλλά  προτιμήσαμε τη δύσκολη λύση, να λειτουργούν όλα παράλληλα για να υπάρξουν οι μικρότερες δυνατές επιπτώσεις στο κοινό», δηλώνει επιθεωρώντας τους νέους χώρους ο διευθυντής των Διοικητικών Υπηρεσιών.

Οι ουρές

Το πρόβλημα της ταλαιπωρίας των περιθαλπόμενων επιβαρύνεται σημαντικά και από τα φαινόμενα της έλλειψης και απειρίας των συμβασιούχων υπαλλήλων της Γραμματείας. Με το νέο κανονισμό και το πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας, λειτουργεί με διμηνίτες συμβασιούχους που προσλαμβάνονται από τον ΟΑΕΔ, που λογικά δεν γνωρίζουν το αντικείμενο και όταν αρχίζουν να το μαθαίνουν λήγει η σύμβαση τους, φεύγουν και αντικαθιστώντας από άλλους άνεργους διμηνίτες, με αποτέλεσμα να ανακυκλώνεται συνεχώς το ίδιο πρόβλημα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ