7.8.2018 12:10

Γι’ αυτό το χάλι ποιος θα λογοδοτήσει;

Εικόνες ντροπής στη ΒΙ.ΑΛ. των 2.100 ατόμων

Ξεφεύγει πέρα από κάθε όριο η κατάσταση στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. αφού ο υπερπληθυσμός προσφύγων και μεταναστών δημιουργεί προβλήματα εκτός των άλλων και στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Οι εικόνες που διέρρευσαν μέσα από το εσωτερικό του hotspot από τους ίδιους τους πρόσφυγες (μιας και η είσοδος τους δημοσιογράφους απαγορεύεται διά ροπάλου) εκθέτουν πολλαπλά τους εμπλεκόμενους φορείς με πρώτη από όλους την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Χίου που έχει επιφορτιστεί με την αποκομιδή των απορριμμάτων από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Αν και οι πληροφορίες του «π» αναφέρουν ότι με τη διαρροή των φωτογραφιών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η Υπηρεσία Καθαριότητας έσπευσε να καθαρίσει τον χώρο, οι εικόνες αποτελούν γροθιά στο στομάχι για τις συνθήκες διαμονής αυτών των ατόμων στο Κ.Υ.Τ. της Χίου εκθέτοντας την πολλαπλή ανεπάρκεια των αρχών να διασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες διαμονής για εκατοντάδες άτομα.

Κάδοι ασφυκτικά γεμάτοι με απορρίμματα, σκουπίδια παντού, μπουκαλάκια, σακούλες και υπολείμματα φαγητών συνθέτουν την τραγική εικόνα του hotspot της Χίου, χωρίς κανείς να μπορεί να εγγυηθεί για την επόμενη ημέρα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ