30.10.2014 10:26

Έρχεται ο αξονικός στο Σκυλίτσειο

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ

Με εντατικούς ρυθμούς ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στο ακτινολογικό του Σκυλίτσειου, για την εγκατάσταση του αξονικού τομογράφου.

Το νεοαποκτηθέν μηχάνημα, η αγορά του οποίου χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, αναμένεται να είναι έτοιμο και να λειτουργεί στο νοσοκομείο της Χίου από τον Δεκέμβριο.

«Ήδη βρίσκονται τα συνεργεία της εταιρείας στο Σκυλίτσειο  για την προετοιμασία και διαμόρφωση του χώρου όπου θα εγκατασταθεί ο αξονικός Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου εκτιμούμε ότι θα έχει εγκατασταθεί ο αξονικός και από κει και πέρα μένει να γίνουν οι δοκιμές  για την τελική παράδοση και λειτουργία του μηχανήματος» δήλωσε στον «π» ο Διοικητής του Σκυλίτσειου Γ. Επιτροπάκης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το νέο μηχάνημα που κόστισε σχεδόν 500.000 ευρώ από τον Δεκέμβριο θα αντικαταστήσει τον παλιότερο αξονικό  τομογράφο που λειτουργεί στο Σκυλίτσειο αναβαθμίζοντας τις διαγνωστικές εξετάσεις σε βαθμό ευκρίνειας και ακρίβειας αφού πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ