15.4.2013 13:31

Επαίτες εισαγωγής

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φέρνεται ότι παίρνει η επαιτεία και στο νησί μας, καθώς οι παράνομοι μετανάστες φαίνεται ότι το έχουν κάνει επάγγελμα, μεταφέροντας στη Χίο σκηνές από τα κέντρα των μεγάλων αστικών πόλεων.

Τα «καλά» στέκια για επαιτεία, όπως τα φανάρια στη Φάρκαινα φαίνεται ότι δημιουργούν προστριβές στους επαγγελματίες ζητιάνους αφού δεν είναι λίγες οι φορές που τσακώνονται για τη θέση μπροστά στα μάτια των διερχόμενων οδηγών.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία ζητιάνων έρχονται πλέον να προστεθούν και οι επαίτες εισαγωγής. Πρόκειται για άτομα τα οποία ταξιδεύουν από μέρος σε μέρος, διαμένουν λίγες ημέρες κάνοντας καλή «μπάζα» και στη συνέχεια αναχωρούν για τον επόμενο προορισμό.

Με τέτοιου είδους περιπτώσεις ασχολήθηκε η Αστυνομία την προηγούμενη Παρασκευή, συλλαμβάνοντας 5 Ρομά Ρουμανικής καταγωγής που επαιτούσαν στην Απλωταριά. Από όσα κατέθεσαν στην Αστυνομία και οι 5 είχαν έρθει στη Χίο μέσω Μυτιλήνης και επόμενος προορισμός της ήταν η Σάμος.

Όπως προέκυψε είχαν στήσει φάμπρικα επαιτείας  παρά το γεγονός ότι δήλωσαν ότι βρίσκονταν στο νησί για καλό σκοπό χωρίς όμως να γίνου πιστευτοί από την Ασφάλεια που τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν το νησί το πρωί του Σαββάτου.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ