4.4.2023 10:28

Ένωση Γονέων Χίου- «Έγγραφες διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια του 5ου Δημοτικού Σχολείου»

Έγγραφες διαβεβαιώσεις για τη μη επικινδυνότητα όλων των χώρων που χρησιμοποιούνται στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, ζητά με ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων Χίου, στον απόηχο των δημοσιευμάτων του τοπικού Τύπου για την κατάσταση του σχολείου.

Αναλυτικά αναφέρει:

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με το κτιριακό πρόβλημα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χίου και την επικείμενη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο  θέλουμε να εκφράσουμε τη στήριξή μας στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου καθώς και να ζητήσουμε τις άμεσες ενέργειες των αρμοδίων .

Μετά από το σεισμό του 2020 δημιουργήθηκαν προβλήματα που απαιτούν εργασίες αποκατάστασης ( στα μέρη του σχολείου που δεν κρίθηκαν ακατάλληλα ) . Παρά τις διαβεβαιώσεις σε γονείς και εκπαιδευτικούς μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία εργασία αποκατάστασης με αποτέλεσμα την απαράδεκτη και επικίνδυνη εικόνα του σχολείου .

Ως Ένωση Γονέων , με πρώτο μέλημά μας την ασφάλεια παιδιών και προσωπικού απαιτούμε :

Έγγραφες διαβεβαιώσεις για τη μη επικινδυνότητα όλων των χώρων που χρησιμοποιούνται καθώς και αυτών που γειτνιάζουν με το ακατάλληλο μέρος του κτιρίου ( αύλειος χώρος κτλ).

Στην περίπτωση που υπάρχει επικινδυνότητα να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες που θα εξασφαλίσουν την ασφαλή λειτουργία του σχολείου μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς . ( να πραγματοποιηθούν εργασίες κατά τις διακοπές του Πάσχα ) ή στην περίπτωση που δεν εξασφαλίζεται η ασφάλεια να βρεθεί άμεση προσωρινή λύση .

Να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια  αιτήματα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου που αφορούν την ασφαλή και αξιοπρεπή διαμονή παιδιών και εκπαιδευτικών .

Να δοθεί προτεραιότητα στις διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην οριστική λύση του κτιριακού προβλήματος του σχολείου με συνεχή πίεση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες .

Να γίνουν ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση και επισκευή όλων των σχολείων που επλήγησαν από το σεισμό του 2020 , αφού έχουν ήδη παρέλθει τρία χρόνια και επιτέλους να ελεγχθούν όλα τα σχολικά κτίρια με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα   .

Η ασφάλεια των παιδιών μας και του προσωπικού των σχολείων είναι πάνω από όλα . Με καλλωπισμούς και εξαγγελίες δεν λύνονται τα προβλήματα .

Καλούμε για άλλη μια φορά όλους τους εμπλεκόμενους -  Δήμο , Περιφέρεια , Κυβέρνηση – να βάλουν έμπρακτα ως  πρώτη προτεραιότητα τους την Παιδεία και τα παιδιά μας .

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ