9.4.2013 9:10

Ενισχύεται με γιατρούς το “Σκυλίτσειο”

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Με απόφαση του υπουργού Υγείας  Α. Λυκουρέντζου εγκρίθηκε η πρόσληψη δεκαέξι (16) επικουρικών ιατρών για την ενίσχυση των νοσοκομείων της χώρας. Μεταξύ αυτών προβλέπεται και η πρόσληψη δύο (2) ιατρών, καρδιολόγου και ουρολόγου, για το νοσοκομείο Χίου.
Οι επικουρικοί ιατροί θα εργαστούν στα νοσοκομεία με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου δωδεκάμηνης διάρκειας, ενώ η πρόσληψή τους έγινε μέσω προβλεπόμενων διαδικασιών
Επιπλέον ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι: «Μέσα στις επόμενες βδομάδες θα καλυφθούν κενά ιατρικού προσωπικού με προτεραιότητα τη νησιωτική Ελλάδα.» Ο κ. Λυκουρέντζος ανταποκρινόμενος στο αίτημα για την υγειονομική ενίσχυση των νησιών, όπως είχε υποβληθεί και από το γραφείο του υπουργού και βουλευτή Χίου Κ. Μουσουρούλη, γνωστοποίησε ότι έχουν ήδη καταγραφεί από την 2η Υγειονομική Περιφέρεια τα κενά στο Αιγαίο. Στην προκήρυξη αναμένεται να συμπεριληφθούν και μόνιμες θέσεις ιατρών για το νοσοκομείο Χίου.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας: «Η Υγειονομική θωράκιση στο Αιγαίο με προσλήψεις τακτικού προσωπικού είναι πολιτική απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Υγείας» και μάλιστα σε περίοδο ιδιαίτερης δημοσιονομικής δυσχέρειας.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ