9.4.2013 9:10

Ενισχύεται με γιατρούς το “Σκυλίτσειο”

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Με απόφαση του υπουργού Υγείας  Α. Λυκουρέντζου εγκρίθηκε η πρόσληψη δεκαέξι (16) επικουρικών ιατρών για την ενίσχυση των νοσοκομείων της χώρας. Μεταξύ αυτών προβλέπεται και η πρόσληψη δύο (2) ιατρών, καρδιολόγου και ουρολόγου, για το νοσοκομείο Χίου.
Οι επικουρικοί ιατροί θα εργαστούν στα νοσοκομεία με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου δωδεκάμηνης διάρκειας, ενώ η πρόσληψή τους έγινε μέσω προβλεπόμενων διαδικασιών
Επιπλέον ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι: «Μέσα στις επόμενες βδομάδες θα καλυφθούν κενά ιατρικού προσωπικού με προτεραιότητα τη νησιωτική Ελλάδα.» Ο κ. Λυκουρέντζος ανταποκρινόμενος στο αίτημα για την υγειονομική ενίσχυση των νησιών, όπως είχε υποβληθεί και από το γραφείο του υπουργού και βουλευτή Χίου Κ. Μουσουρούλη, γνωστοποίησε ότι έχουν ήδη καταγραφεί από την 2η Υγειονομική Περιφέρεια τα κενά στο Αιγαίο. Στην προκήρυξη αναμένεται να συμπεριληφθούν και μόνιμες θέσεις ιατρών για το νοσοκομείο Χίου.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας: «Η Υγειονομική θωράκιση στο Αιγαίο με προσλήψεις τακτικού προσωπικού είναι πολιτική απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Υγείας» και μάλιστα σε περίοδο ιδιαίτερης δημοσιονομικής δυσχέρειας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ