29.10.2014 9:46

Ένα χάδι για τον Ρεβυθούλη

 Τις περιπέτειες ενός μικρού αδέσποτου σκύλου που έχει την τάση να «μπλέκει» σε ατυχήματα, περιγράφει το λιτό σημείωμα του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου μέσα από το οποίο φαίνεται η μικροψυχία κάποιων συνανθρώπων μας που είτε παράτησαν τον Ρεβυθούλη, είτε τον χτύπησαν ακόμη και με σκάγια και η συμβολή από την άλλη του Συλλόγου για τέτοιου είδους περιπτώσεις.

«Βρέθηκε στην πόλη της Χίου πέρσι, μικρός, φοβισμένος αλλά απίστευτα χαριτωμένος. Ταλαιπωρήθηκε πολύ στη δίχρονη ζωή του. Τον εγκατέλειψαν πρώτη φορά στην Αγία Ερμιόνη. Τον υιοθέτησε κατόπιν οικογένεια στα Λιβάδια η οποία τον ξεφορτώθηκε με κλωτσιές και ξύλο ώστε ο κακομοίρης να μην πλησιάζει άνθρωπο πια. Με προσπάθειες των καταστηματαρχών της Χώρας ενσωματώθηκε στην κοινωνία μας. Περιφέρεται χαρούμενος, σαν μικρός διάολος με τη στριφογυριστή ουρά του, και δέχεται με ευχαρίστηση τα χάδια που στερήθηκε.

 Χωρίς να είναι επιθετικός η σατανική φύση του τον σπρώχνει σε κάθε είδους διαβολιές. Πριν μερικούς μήνες αποκλείστηκε για τρεις μέρες σε ταράτσα πολυκατοικίας. Οι γείτονες που τον άκουγαν να ωρύεται ειδοποίησαν το Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου ο οποίος έσπευσε να τον παραλάβει. Προχθές το βράδυ, κυνηγώντας μία μοτοσικλέτα, τον χτύπησε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο και τον εκσφενδόνισε αρκετά μέτρα μακριά. Διακομίστηκε σε κτηνίατρο με εσωτερική αιμορραγία και μερικά σπασμένα πλευρά. Ευχόμαστε να αναρρώσει σύντομα. Οι ακτινογραφίες έδειξαν, για ακόμα μία φορά, το μεγαλείο του «ανθρώπου»: ο Ρεβυθούλης είχε σκάγια στην πλάτη από κάποιον ανεγκέφαλο που τον είχε πυροβολήσει στο παρελθόν. Τη νοσηλεία του καλύπτει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου, εσείς, όταν τον ξαναδείτε στο δρόμο, δώστε του ένα χάδι», αναφέρει το σημείωμα του συλλόγου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ