2.8.2021 13:36

Ένα εγχείρημα με επίκεντρο τον Βροντάδο που αξίζει να στηριχθεί οικονομικά

Ο Σύλλογος Φίλων και Αποφοίτων του Ανδρεαδείου Γυμνασίου και των Λυκείων του Βροντάδου ιδρύθηκε το 2019 από 120 συμπολίτες μας, με στόχο την υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων του συγκροτήματος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Βροντάδου τόσο σε επίπεδο μαθητών, όσο και καθηγητών αλλά και τη σύσφιξη των σχέσεων των πολιτών του Βροντάδου μέσα από διάφορες εκδηλώσεις, αλλά και μέσα από τη διαδικασία της Δια Βίου Μάθησης.

Στόχοι του συλλόγου είναι μεταξύ άλλων:

  • Η καταγραφή της Ιστορίας του Βροντάδου και η ψηφιοποίησή της, ώστε μέσα από ένα αποθετήριο γνώσης να εμπλουτίζεται και να παρουσιάζεται τόσο στους μαθητές όσο και στους επισκέπτες του Βροντάδου.
  • Η θεσμοθέτηση στοχευμένων υποτροφιών με ονοματοδοσία χορηγού.
  • Η διοργάνωση ενός Παμβρονταδουσιακού ανταμώματος με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.
  • Η διοργάνωση θερινών σχολείων σε εξειδικευμένα θέματα που ενδιαφέρουν τους μαθητές, από επιστήμονες και εκπαιδευτικούς εγνωσμένου κύρους.
  • Η καταγραφή του επιστημονικού δυναμικού με καταγωγή τον Βροντάδο ανά τον κόσμο, με στόχο τη δημιουργία ενός μητρώου που θα είναι χρήσιμο στην κοινωνία και στους θεσμούς του τόπου.
  • Η ανάδειξη προσωπικοτήτων που σφράγισαν με τη στάση τους το εκπαιδευτικό έργο στον Βροντάδο.
  • Η ανταλλαγή φωτογραφιών και αναμνήσεων μέσα από κοινωνικές εκδηλώσεις, με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών.

Σαν πρώτο βήμα για την υλοποίηση των φιλόδοξων στόχων μας, τέθηκε ο εξοπλισμός της βιβλιοθήκης της νέας πτέρυγας “Σταμάτιος Κριμιζής”, ώστε να αποτελέσει ένα υπόδειγμα βιβλιοθήκης με πρόσβαση σε ψηφιακές βιβλιοθήκες σε όλον το κόσμο, με ψηφιακά βιβλία και περιοδικά και υποδομή για παρουσιάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Όραμά του συλλόγου είναι ο συγκεκριμένος χώρος να γίνει μια κυψέλη δημιουργίας, που πέρα από την ουσιαστική συμβολή στην εκπαιδευτική διαδικασία να γίνει ένα Κέντρο Δια Βίου Μάθησης που θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να επικαιροποιήσουν και να βελτιώσουν τις γνώσεις ή/ και τις δεξιότητές τους σε προσωπικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Παράλληλα, με την απαραίτητη υλικοτεχνολογική υποδομή, να είναι σε θέση να υποστηρίζει σεμινάρια και εργαστήρια.

Ήδη έχει γίνει η σχετική προμελέτη από την Κατερίνα Ζαννίκου, Αρχιτέκτονα Μηχανικό.

«Σας καλούμε λοιπόν να στηρίξετε την προσπάθειά μας αυτή συμμετέχοντας οικονομικά σε ένα υποέργο το οποίο εσείς θα επιλέξετε. Κάθε δυνατή οικονομική ενίσχυση μπορεί να γίνει επικοινωνόντας με το Δ.Σ. του Συλλόγου, ή απευθείας, με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου (Εθνική Τράπεζα): ΙΒΑΝ GR1201104900000049001131074 Ο προϋπολογισμός του έργου, οι δωρητές, οι χορηγοί και η πορεία εκτέλεσής του, θα φαίνονται αναλυτικά και με πλήρη διαφάνεια στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας: https://vrohiscgr.weebly.com/

Είναι χρέος μας να ανοίξουμε δρόμους στη γνώση για τις επόμενες γενιές, δημιουργώντας τις πιο σύγχρονες και πρωτοποριακές δομές. Ελάτε λοιπόν, χέρι-χέρι, να υλοποιήσουμε το όραμά μας, στηρίζοντας το συγκεκριμένο έργο και γενικότερα τη δράση του συλλόγου μας, ώστε να γίνει ένα κέντρο αναφοράς για όλους όσους αποφοίτησαν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους ή ακόμα και οι φίλοι τους από τα σχολεία του Βροντάδου», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ