6.3.2024 12:00

Έμφυλη βία: Δεν είναι «μεμονωμένο περιστατικό»

Στις 8 Μαρτίου γιορτάζεται όπως κάθε χρόνο η «Ημέρα της Γυναίκας». Κάποιοι θα αρκεστούν σε «επετειακές» ανακοινώσεις και δηλώσεις, το κύριο νόημά της όμως θα εκφράζεται πάντα στο δρόμο με διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες. 

Τα καθημερινά περιστατικά βίας κατά των γυναικών, οι 13 γνωστές γυναικοκτονίες της προηγούμενης χρονιάς (2023), τα φαινόμενα καταναγκαστικής πορνείας, η στάση της αστυνομίας, ακόμα και της δικαιοσύνης, δεν μπορούν να ξεχαστούν, ούτε να χωρέσουν σε μια «γιορτή». Και δεν είναι μόνο η βία κατά των γυναικών. Τα περιστατικά βίας σε ανθρώπους που επιλέγουν διαφορετικό έμφυλο προσδιορισμό είναι επίσης πολλά. 

Με αφορμή όλα όσα μαθαίνουμε καθημερινά, αλλά και όσα μένουν πίσω από τις κλειστές πόρτες των σπιτιών και των γραφείων, θα συζητήσουμε για την έμφυλη βία στις συντροφικές σχέσεις, για τις διαφορετικές μορφές βίας, αλλά και για τις κοινωνικές προεκτάσεις του φαινομένου και τη στάση των αρμόδιων αρχών
το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, στις 7 μ.μ. στο Αντίβαρο (Καλοπλύτου 44).

Τη συζήτηση ανοίγουν:

ο Στέλιος Κυρμουτσέλης, από την ομάδα Κιουρί-at,

και από το από το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Χίου η Κατερίνα Κυριαζή, Κοινωνική Λειτουργός, και η Καλλιόπη Κουρίδου, Ψυχολόγος.

Συντονίζει η Σόφη Καββάδα, εκπαιδευτικός 

Το event της εκδήλωσης: https://www.facebook.com/events/445819254441778?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[]%7D

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ