18.3.2022 10:06

ΕΛΜΕ, ΔΔΕ και Σχολεία Χίου ενώνουν τις φωνές τους σε μια Αντιπολεμική-Φιλειρηνική Δράση

Μετά από πολλά χρόνια επανέρχεται στην Ευρώπη ως μέθοδος επίλυσης των διαφορών η επιβολή της ισχύος και ο πόλεμος αντί της διπλωματίας και των διακρατικών διαπραγματεύσεων και συμβιβασμών.

Η ανάπτυξη ενός ισχυρού αντιπολεμικού και φιλειρηνικού κινήματος είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα έχει υποχρέωση να συμβάλλει στην ανασύσταση ενός τέτοιου κινήματος και την υλοποίηση σχετικών δράσεων.

Μία τέτοια δράση, με κεντρικό σύνθημα «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην Ειρήνη και τη Φιλία των Λαών», θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία της ΕΛΜΕ Χίου, της ΔΔΕ Χίου, και των σχολικών μονάδων, την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022.

Η δράση θα έχει ως αφετηρία το 1ο Γυμνάσιο Χίου (στις 11.30πμ), θα διασχίσει την Απλωταριά και θα κορυφωθεί στην εξέδρα της Κεντρικής Πλατείας.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ