24.10.2014 9:35

«Εκπτώσεις» Μητσοτάκη για τις παράνομες μονιμοποιήσεις:

ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΜΙΣΘΩΝ

Την άποψη ότι οι υπάλληλοι που παρανόμησαν κατά την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνο με τον ΠΔ Παυλόπουλου πρέπει να απολυθούν γιατί έχουν κι εκείνοι ευθύνες, εξέφρασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Προεξόφλησε, δε, ότι την ίδια άποψη θα έχει και το ΑΣΕΠ που συντάσσει τα σχετικά πορίσματα.

Πάντως, μιλώντας στον σκάι ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η επίπτωση στον υπάλληλο πρέπει να εξαντλείται με την απόλυση και όχι να λάβουμε πίσω τους μισθούς και να αναζητήσουμε ποινικές ευθύνες». Χαρακτήρισε, δε, «εύλογη και αναλογική ποινή (σ.σ. απόλυση) σε σχέση με αυτό που έκαναν».

«Υπάρχουν ευθύνες και στους εργαζόμενους και σε άλλους όπως τα Δημοτικά Συμβούλια. Χρειαζόντουσαν δύο για να χορέψουν αυτό το χορό. Και οι υπάλληλοι και αυτοί που τους πρότειναν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης και των δημάρχων ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να δημιουργήσει νέες «δεξαμενές» απολύσεων, τόνισε ότι «δεν τον ενδιαφέρει να πιάσει ποσοτικό στόχο για τις απολύσεις αλλά να αποκαταστήσω της νομιμότητα».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι οι δήμαρχοι αντιδρούν γιατί «υποπτεύονται ότι υπάρχουν και άλλες καραμπινάτες περιπτώσεις παρανομίας», δίνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την υπόθεση του Δήμου Δραπετσώνας-Κερατσινίου ο οποίος ζημιώθηκε κατά δύο εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με το νέο μισθολόγιο, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι πλήρως ενήμερο», καθώς, εκτός των άλλων «ήταν παρών και στο Παρίσι», ενώ καταλόγισε στο συγκυβερνών κόμμα «ενδιαφέρον διαφοροποίησης με το μάτι στην κάλπη» στο οποίο, όμως, δεν δίνει σημασία.
πηγη: aftodioiki.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ