26.5.2016 9:57

Εκδήλωση για τη «Μητέρα… με Αναπηρία»

Η κρατική απουσία από τα προβλήματα της οικογένειας, τόσο της τρίτεκνης όσο και της οικογένειας ατόμων με αναπηρία αναδείχθηκε περίτρανα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποίησαν από κοινού, ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία και ο Σύλλογος Τριτέκνων Χίου «Παναγία η Νεαμονήτισσα».

Η εκδήλωση αποτελούσε αφιέρωμα στην ημέρα της μητέρας, με κεντρικό πρόσωπο τη «Μητέρα… με  αναπηρία».

Οι ομιλητές, Γιώργος Πυλαρινός – παιδοψυχίατρος, Ελένη Παναγιώτου – Κοινωνική Λειτουργός και Ευαγγελία Στείρου – Φυσιοθεραπεύτρια, ανέπτυξαν το θέμα από την πλευρά του ειδικού, ενώ βιωματικές αφηγήσεις έκαναν μητέρες παιδιών με αναπηρία και μητέρες που οι ίδιες έχουν αναπηρία, οι οποίες φόρτισαν συγκινησιακά την ατμόσφαιρα και δημιούργησαν προβληματισμούς και ερωτηματικά, τα οποία, δυστυχώς, ο περιορισμένος χρόνος της εκδήλωσης δεν επέτρεψε να απαντηθούν.

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Χίου, τιμώντας την ημέρα της μητέρας, βράβευσε τις μητέρες που απέκτησαν τρίτο παιδί τον προηγούμενο χρόνο. Τη βράβευση και όχι μόνο στην τρίτεκνη μητέρα, αλλά γενικά στην οικογένεια πρέπει να την κάνει η πολιτεία, προκειμένου να σταματήσει την υπογεννητικότητα στη χώρα μας, η οποία τείνει να πάρει διαστάσεις γενοκτονίας.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν τους ομιλητές και τις μητέρες… με αναπηρία, καθώς και όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζουν ακόμα προς τους χορηγούς σούπερ μάρκετ «ΧΑΡΑ», ΗondosCenter, Αντιπροσωπεία Αθηνάδης και ΑνθοκαλλιέργειεςΞηντάρη, οι οποίοι προσέφεραν τα δώρα και τα λουλούδια προς τις τρίτεκνες μητέρες, καθώς και το Δ.Σ. του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου για τη φιλοξενία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ