30.5.2016 14:31

Έγιναν για λίγο εθελοντές στη Βολισσό…

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΡΒΗΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΞΕΝΑΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΟΧΩΡΙ ΤΗΣ ΑΜΑΝΗΣ

Μια  πρωτοβουλία ιδιαίτερα συμβολική και ουσιαστική, απόδειξη ότι οι εκατοντάδες πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί μας προσπαθούν και ανταποδίδουν την στήριξη και συμπαράσταση που προσφέρουν μήνες τώρα οι πολίτες της Χίου,  πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα το Νορβηγικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες N.R.C. σε συνεργασία με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Χίου Βίβη Ποταμούση.

Εννέα εθελοντές πρόσφυγες βρέθηκαν στην Βολισσό προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στον καθαρισμό του ηρώου και στο φύτεμα με λουλούδια της περιοχής. « Η ιδέα γεννήθηκε από τα μέλη του Νορβηγικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες NRC και υιοθετήθηκε άμεσα από τον δήμο διότι τέτοιες ενέργειες αξίζουν στήριξης. Στην πρόσκλησή μας ανταποκρίθηκαν εννέα συνολικά εθελοντές πρόσφυγες από την Συρία, την Νιγηρία, το Ιράν και το Αφγανιστάν, οι οποίοι διαμένουν στις δομές φιλοξενίας της ΒΙΑΛ και του ΔΗΠΕΘΕ», δήλωσε στον «π» η αντιδήμαρχος.

 Οι εθελοντές πρόσφυγες μαζί με την αντιδήμαρχο και αρκετούς ντόπιους επιμελήθηκαν τον καθαρισμό του μνημείου Ηρώο, καλλώπισαν τον περιβάλλοντα χώρο με φύτεμα λουλουδιών και τοποθέτησαν  μηχανισμό αυτόματου ποτίσματος . Εν συνεχεία περιηγήθηκαν στους δρόμους του χωριού, ξεναγήθηκαν στο Κάστρο της Βολισσού και άκουσαν με προσοχή την κ. Ποταμούση να τους εξιστορεί το παρελθόν του χωριού. « Ήταν μια πολύ όμορφη μέρα για όλους. Οι εθελοντές πρόσφυγες με χαρά προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στις δράσεις κοινωνικής προσφοράς. Επίσης να τονίσω ότι όλα τα έξοδα μετακίνησης και διατροφής καλύφθηκαν από τo N.R.C.», ανέφερε η αντιδήμαρχος συμπληρώνοντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες δράσεις σε  διάφορα μέρη του νησιού.

Οι κοινή συμμετοχή εθελοντών προσφύγων και πολιτών της Χίου σε δράσεις κοινωνικής προσφοράς  ίσως αποτελέσει και μια  ευκαιρία καλυτέρευσης του δυσμενούς κλίματος που έχει δημιουργηθεί στο νησί από τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών . 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ