20.6.2013 14:03

Έδωσαν τα χέρια

ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΣΚΥΛΩΝ ΑΠΟ ΦΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΑΝΗ

Σε συνάντηση κλιμακίου του κυνηγητικού συλλόγου και του προέδρου του συλλόγου των 19 οικισμών της Αμανής Κώστα Ρυμική και κατοίκων της περιοχής που έγινε στα Αγιάσματα, επιχειρήθηκε να δοθούν εξηγήσεις στο φαινόμενο του δηλητηριασμού των σκύλων της περιοχής, που οι κάτοικοι αποδίδουν σε φόλες για αλεπούδες  που έχει τοποθετήσει ο Κυνηγητικός.

Τα μέλη του κλιμακίου διαβεβαίωσαν τον πρόεδρο ότι πρώτον δεν έχουν κάνει διασπορά δηλητηρίων για την καταπολέμηση της αλεπούς και δεύτερο όταν κάνουν πάντα λαμβάνουν τα μέτρα που ορίζει ο υγειονομικός κανονισμός, μεταξύ των οποίων και το μάζεμα των παγίδων από τα περάσματα.

Οι κάτοικοι δέχθηκαν τις εξηγήσεις των κυνηγών, το θέμα που πήγε να δημιουργηθεί δείχνει να έχει λήξει, αν και μάλλον δεν πείσθηκαν από τα λεγόμενα των εκπροσώπων κυνηγών και του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου.

«Οι εξηγήσεις είναι δεκτές και καλές, αλλά οι σκύλοι μας πεθαίνουν ακόμη από φόλες, που τοποθετούνται στα κυνηγητικά περάσματα και στα μονοπάτια των αλεπούδων», λένε.

Ποιος έχει δίκιο, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, αλλά αυτοί που βάζουν τις φόλες πρέπει να μάθουν να σέβονται και τους άλλους, αν και αυτό μάλλον είναι δύσκολο αφού το τραγικό φαινόμενο επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο την ίδια εποχή.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ