13.12.2021 7:37

Δράσεις από τους «Aegean Greeners» για καλό σκοπό

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 11/12/2021 το μπαζάρ των Aegean Greeners.

Το συγκεκριμένο μπαζάρ έλαβε χώρα στην Πλατεία Βουνακίου απέναντι από το δημαρχείο της Χίου και δίπλα ακριβώς από το σιντριβάνι. Ο σκοπός του συγκεκριμένου μπαζάρ ήταν όχι μόνο για να φανεί η συνολική προσπάθεια των παιδιών της ομάδας και οι εξαιρετικές δημιουργίες τους και ιδέες τους, αλλά και για την συλλογή χρημάτων. Ωστόσο, με αυτά τα χρήματα η εθελοντική περιβαλλοντική ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα συνεχίσει τόσο τις διάφορες δράσεις της τόσο στο πανεπιστημιακό περιβάλλον όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος μας.

Να επισημανθεί επίσης πως λόγω του υπέροχου στολισμού της Πλατείας Βουνακίου, το χαμόγελο των ανθρώπων της κοινότητας ήταν εμφανές. Με το ξεκίνημα του μπαζάρ μας, νιώσαμε αμέσως την ζεστασιά και την προσφορά των ανθρώπων αυτών και το κλίμα ήταν άκρως εορταστικό και υπέροχο. Όλα αυτά φυσικά χάρει τόσο στον Δήμαρχο της Χίου, κύριο Κάρμαντζη Σταμάτη όσο και στον κύριο Σίμο Βενέτη, Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Χίου ο οποίος μας παραχώρησε το δικαίωμα της πραγματοποίησης του μπαζάρ αυτού.

Ποιοι είναι οι Aegean Greeners

Οι «Aegean Greeners» είναι μια Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Δραστηριοποιούνται στο νησί της Χίου από τον Σεπτέμβριο του 2017, ενώ αποτελεί ξεχωριστή πρωτοβουλία των φοιτητών του Πανεπιστημίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι Aegean Greeners ευαισθητοποιούνται σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και οργανώνουν αρκετά συχνά καθαρισμούς παραλιών αλλά και χώρων της Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου από τα απορρίμματα.
Συμμετέχουν επίσης, στην πανευρωπαϊκή βάση δεδομένων MarineLitterWatch η οποία έχει ως σκοπό την παρακολούθηση ύπαρξης απορριμμάτων στις Ευρωπαϊκές ακτές.

Επίσης, χρησιμοποιούν τα απορρίμματα για την κατασκευή καλλιτεχνημάτων, οργανώνουν bazaar για την συλλογή χρημάτων με τα οποία χρήματα, χρηματοδοτούν τις δράσεις τους και φτιάχνουν οπτικοακουστικό υλικό για την ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και της πανεπιστημιακής κοινότητας για περιβαλλοντικά θέματα.

Καταλήγοντας,  προσπαθούν να υποστηρίζουν την ανακύκλωση τόσο στους χώρους του Πανεπιστημίου με την τοποθέτηση κάδων και ενημερωτικού υλικού όσο και σε άλλους χώρους εκτός Πανεπιστημίου. Παρόλες τις δυσκολίες που υπάρχουν, ο κάθε ένας με την προσωπική του συνεισφορά προσπαθεί να υποστηρίξει τόσο την ομάδα όσο και τις διάφορες δράσεις της. Τέλος, είναι σημαντικό να ευαισθητοποιηθεί όλος ο κόσμος με τα διάφορα θέματα του περιβάλλοντος με απώτερο σκοπό την προστασία αυτού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ