18.1.2013 15:20

Διπλά «κουρεμένες» οι συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ

Διπλά «κουρεμένες» θα καταβάλλουν τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις που ξεπερνούν αθροιστικά τα 1.000 ευρώ τα ταμεία στις 31 Ιανουαρίου και ο ΟΑΕΕ την 1η Φεβρουαρίου. Η πρώτη μείωση θα γίνει με την επιβολή από το πρώτο ευρώ της εισφοράς 5% - 20% (ανάλογα με το ύψος των συντάξεων) και η δεύτερη λόγω της παρακράτησης της 1ης δόσης της εισφοράς η οποία δεν είχε υπολογιστεί στις συντάξεις του Ιανουαρίου. Οπως ανακοίνωσε χθες ο ΟΑΕΕ «το όποιο ποσό μείωσης αναλογεί στις συντάξεις Ιανουαρίου 2013, με δεδομένο ότι αυτές καταβλήθηκαν χωρίς τις νομοθετημένες μειώσεις ή αθροίσματος συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ, θα καταμεριστεί ισόποσα και θα παρακρατηθεί από τις συντάξεις των τεσσάρων επόμενων μηνών, δηλαδή από τις συντάξεις των μηνών Φεβρουαρίου 2013 έως και Μαΐου 2013».
ΠΗΓΗ: Εθνος

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ