20.1.2013 10:30

Δίμηνος απολογισμός για τον Φιλοζωϊκό

Πλούσια δράση και δεκάδες παρεμβάσεςι για διάφορα θέματα έχει να επιδείξει ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χίου στο δίμηνο που πέρασε. Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος:
"Ο Φιλοζωϊκός δέχτηκε κατά τον μήνα 116 τηλεφωνήματα για..
74 αδέσποτα σκυλιά και κουτάβια σε διάφορες περιοχές
4 τραυματισμένα που χρειάζονταν ιατρική φροντίδα, η οποία και τους παρασχέθηκε, από κτηνιάτρους με τους οποίους συνεργάζεται ο σύλλογός μας.
Ενημερωθήκαμε για 6 σκυλιά, που χάθηκαν ή βρέθηκαν.
Καταγγείλαμε με κάθε τρόπο το αποτρόπαιο συμβάν στο Βροντάδο, για τα δηλητήρια, που σκόρπισαν ανθρώπινα κτήνη και βρήκαν τραγικό θάνατο πολλά σκυλιά και γάτες, αδέσποτα και οικόσιτα. Καταθέσαμε στην Αστυνομία ότι γνωρίζαμε για το συμβάν και έγινε αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη.
Εντός του Νοεμβρίου έγιναν 11 υιοθεσίες σκυλιών, που φιλοξενούσαν εθελοντές. Ευχαριστούμε τους φιλόζωους συμπολίτες μας, που όταν θέλουν να αποκτήσουν έναν τετράποδο φίλο προτιμούν ένα αδέσποτο!
Κάναμε 3 στειρώσεις και 27 εμβολιασμούς και αποπαρασιτώσεις σε αδέσποτα"
.
Παρόμοια ήταν και η δράση τον Δεκέμβριο.
"Τον μήνα Δεκέμβριο δεχτήκαμε 74 τηλεφωνήματα για..
61 αδέσποτα σκυλιά κυρίως κυνηγόσκυλα, που εγκαταλείπουν κυνηγοί, επειδή δεν τους κάνουν στο κυνήγι, με αποτέλεσμα αυτά να πηγαίνουν στα χωριά καταταλαιπωρημένα και πεινασμένα. Ο Φιλοζωικός ζητάει από τους κυνηγούς και τον σύλλογό τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Είναι απαραίτητο να σημανθούν ηλεκτρονικά τα σκυλιά, ώστε να βρίσκονται οι ιδιοκτήτες τους και αν τα έχουν χάσει να τα παίρνουν ή αν τα έχουν εγκαταλείψει να τιμωρούνται με πρόστιμο, όπως ορίζει ο νόμος.
Ενημερωθήκαμε για 4 σκυλιά, που χάθηκαν ή βρέθηκαν. Επίσης για 2 τραυματισμένα, που φροντίσαμε.
Μας έγινε καταγγελία για δηλητήρια στην Καλαμωτή και ενημερώθηκε η Αστυνομία. Επίσης ενημερώσαμε με αφισάκια για τις ποινές των δολοφόνων των ανυπεράσπιστων ζώων, που είναι μέχρι 15.000ευρώ και μέχρι 2 χρόνια φυλάκιση. Απευθύνουμε έκκληση, όποιος γνωρίζει τον δράστη τέτοιων πράξεων να το καταγγέλει. ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ!!!
Εγιναν 7 υιοθεσίες αδέσποτων, 3 στειρώσεις και 21 εμβολιασμοί και αποπαρασιτώσεις, με χρήματα, που μαζέψαμε από τον απογ. καφέ που κάναμε και από δωρεές φιλόζωων από το υστέρημά τους. Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας.
Βοηθήστε μας για να μπορούμε και εμεις να βοηθάμε τα αδέσποτα, που τόσο μας έχουν ανάγκη. Χρειαζόμαστε τροφές, καθώς και χρήματα για εμβολιασμούς και στειρώσεις".

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ