21.11.2022 13:37

Δικαίωση της ελευθεροτυπίας - Βίντεο

Στην αθώωση του Διευθυντή της ιστοσελίδας Astraparis.gr Γιάννη Στεβή, κατέληξε η εκδίκαση της υπόθεσης το πρωί της Δευτέρας, ενώπιον του μονομελούς πλημμελειοδικείου Χίου, της μήνυσης που είχε καταθέσει σε βάρος του ο κ. Ματθαίος Μερμηγκούσης.

Ο κ. Μερμηγκούσης είχε καταδικασθεί το 2018 σε φυλάκιση έξι μηνών και πρόστιμο 2.000 ευρώ από το μονομελές πλημμελειοδικείο Χίου, για την επίθεση κατά του Γιάννη Στεβή, τον οποίο κτύπησε και πέταξε στο έδαφος την κάμερά του, στα γεγονότα που ακολούθησαν την ρατσιστική πορεία προς τον καταυλισμό της Σούδας, στις 14 Σεπτεμβρίου 2016.

Για αντιπερισπασμό, τότε, είχε υποβάλει μήνυση, ισχυριζόμενος ότι δεν επετέθη στον Γιάννη Στεβή, κατηγορώντας τον παράλληλα ότι στο σχετικό ρεπορτάζ για τα γεγονότα της 14ης Σεπτεμβρίου 2016 τον είχε αναφέρει ως «εμφανιζόμενο ως εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής».

Εκτός από την παραπάνω καταδικαστική σε βάρος του απόφαση, ο κ. Μερμηγκούσης καταδικάσθηκε τον περασμένο Ιούνιο σε φυλάκιση 12 μηνών, για την επίθεση κατά του νοσηλευτή του νοσοκομείου Χίου κ. Γιάννη Κουτσοδόντη, τον Ιούνιο του 2016 στον καταυλισμό της Σούδας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ